PUBLICITAT

Andorra la Vella

Les obres de Meritxell s’acabaran en el termini previst

Marsol reconeix les incidències, però es mostra satisfeta amb la feina feta

Per Victoria Gómez Pérez

La cònsol major, Conxita Marsol, amb els treballadors implicats en l’avinguda Meritxell, aquest matí.
La cònsol major, Conxita Marsol, amb els treballadors implicats en l’avinguda Meritxell, aquest matí. | ANA / M. M.

En reconeixement al personal implicat en la remodelació de l’avinguda Meritxell, el Comú d’Andorra la Vella ha celebrat aquest matí un gran esmorzar on la cònsol major, Conxita Marsol, es va dirigir als treballadors i els va agrair el seu esforç i dedicació. Marsol es va mostrar convençuda que es compliran els terminis previstos i les obres seran inaugurades el 3 d’agost, tot i alertar que «no ens podem relaxar». Al llarg d’aquesta setmana, de fet, s’enquitranarà la part alta de l’avinguda, entre el pont de la Rotonda i el carrer de les Canals, de manera que encara queda feina a fer i poden sorgir imprevistos, com el tall de llum que van patir divendres passat 1.173 usuaris. «Hi ha hagut incidències simbòliques, res fora del normal d’una obra. Tot s’ha controlat ràpidament i els terminis de recuperació han estat molt ajustats», va reconèixer la cònsol major.

Respecte al lema Paciència, que per alguns al principi va resultar irònic, Marsol va assegurar que «la gent ha col·laborat» i s’ha demostrat que «quan ens hi posem, les coses es fan bé». L’èxit dels treballs es deu, segons el comú de la capital, a «l’esforç, coordinació i implicació de totes les parts», encara que al començament «hi havia gent que creia que no era factible i vam rebre moltes crítiques». En aquest sentit, Marsol creu que els tècnics «han treballat amb moltes ganes» i els va traslladar la felicitació de part dels comerciants per haver-los «posat les coses fàcils». «El comerç és molt important en aquest país i aquesta era la base per la qual hem volgut anar tan de pressa en fer l’obra: perjudicar el mínim», va dir, tot recordant que els treballs s’han concentrat en quatre mesos i segmentat en quatre trams, tal com es va preveure des de l’inici. Un cop acabin les obres, la cònsol major espera que la nova avinguda Meritxell sigui «un plus pel comerç i el turisme del país» que permeti als visitants tenir una nova experiència en compres.

Mesures de seguretat

Aquest divendres, Marsol es reunirà amb els cònsols d’Escaldes i el Servei de Policia per acabar de definir els sistemes de seguretat antiterrorista que s’implantaran. El mes d’abril, el cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet, va explicar que la seva proposta, present en diferents ciutats del món, consistia a col·locar al llarg de tot l’eix comercial unes barres a 30 centímetres de terra que punxen les rodes dels vehicles i aquests queden bloquejats. L’activació del protocol només seria efectiva en moments puntuals, com el Nadal o dies concrets de molta afluència, quan el nivell de risc pot ser més elevat.


El futur del circ

Quant els dubtes que està generant la continuïtat del Cirque du Soleil a la parròquia, Marsol va treure pit i va assegurar que «tenim un contracte signat fins a l’any vinent al Parc Central». Així i tot, va reconèixer els rumors de possibles noves ubicacions, ja que des del comú s’estan analitzant altres espais: «Si trobem una ubicació que ens funcioni a tots, potser sí canviem de lloc», va dir. Entre els aparcaments més ben posicionats hi ha el nou del Valira, al costat de la Dama de Gel, i el de l’estació d’autobusos, però «ara per ara, el Cirque du Soleil continuarà al Parc Central», va sentenciar la cònsol major. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT