PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La Seu endega una campanya per reduir el consum d'alcohol

La iniciativa començarà el dimecres 1 d’agost amb la xerrada ‘Alcohol i Joves

Per El Periòdic

Dos joves beuen en un banc públic durant un 'botellón' nocturn.
Dos joves beuen en un banc públic durant un 'botellón' nocturn. | EL PERIÒDIC

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell engega aquest estiu la campanya 'Controlga’t'. La iniciativa té l’objectiu de prevenir i reduir el consum d’alcohol, així com donar a conèixer les seves repercussions negatives a la població en general, especialment a les famílies, els adolescents i els joves.

La regidora de Joventut i de Festes del consistori urgellenc, Sílvia Iscla, afirma que s'ha cregut necessari endegar diverses accions de conscienciació "perquè es tracta d’una problemàtica en què tota la societat hi ha de posar de la seva part per eliminar-la”. Alguna de les propostes s'han extret del decàleg publicat per l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

Xerrada i taller de còctels sense alcohol

‘Controlga’t’ pretén ser una campanya transversal que impliqui també les famílies i els establiments d’oci nocturn i els comerços. El tret de sortida tindrà lloc el dimecres 1 d’agost amb la xerrada ‘Alcohol i Joves’, conduïda per l’Associació Antisida de Lleida, a la plaça Pati Palau, a les set de la tarda. L'acte s’acompanyarà amb un taller de còctels sense alcohol, a càrrec de Glops Palau, informa RàdioSeu

La campanya seguirà durant la celebració de la Festa Major 2018, dies en què també es repartiran aigües gratuïtes, s'habilitarà un estand informatiu, a càrrec de la Creu Roja, per fer visible la informació sobre limitacions de venda; es promourà entorns saludables i es faran actuacions de sensibilització i reducció de riscos, a més de potenciar una bona actitud entre tothom qui participi en la celebració.

A més a més, durant l’any es realitzaran d’altres accions com la col·locació de cartells de recomanació a l'exterior dels bars i pubs de la Seu, un teatre fòrum per a joves, entrevistes i xerrades a càrrec de testimonis reals. La proposta es difondrà a través dels mitjans de comunicació, entre ells RàdioSeu, les xarxes socials, la televisió local, cartells i panells informatius, entre d'altres.

Exposició ‘Controles?’

A través de l’exposició ‘Controles?’, cedida per la Diputació de Barcelona, i que es podrà visitar al Centre Cívic El Passeig, es farà un treball previ amb les escoles i jocs de rol amb joves. La mostra itinerant i interactiva tracta els riscos de les drogues i com prevenir-ne el consum. S’adreça a tres col·lectius en concret: adolescents entre 12 i 15 anys, joves a partir de 16 anys, i pares i mares, professionals i adults.

Es tracta d’una iniciativa expositiva adaptada a les circumstàncies actuals de consum, obrint grups d’edats i àmbits de treball, posant especial atenció als adolescents, joves i famílies, amb l’objectiu de proporcionar informació sobre drogues i treballar els factors de protecció per prevenir-ne el consum.

Amb aquesta mostra es vol promoure actituds responsables entre els joves, treballant habilitats per la vida i reflexionar sobre l’estil educatiu dels pares i mares per prevenir-ne el consum dels fills i filles.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT