PUBLICITAT

Andorra la Vella

Espot avisa López que va errat si aposta per la desqualificació

El ministre lamenta que el grup ja actuï en clau preelectoral

Cartells que anuncien que un edifici està en lloguer.
Cartells que anuncien que un edifici està en lloguer. | Sergi Pérez

Les dures crítiques del president del PS, Pere López, a la llei de l’habitatge impulsada pel Govern de DA han impactat el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot. El demòcrata considera que les qualificacions que va utilitzar el socialdemòcrata dilluns, quan va presentar l’esmena a la totalitat a la llei, són «desproporcionades». 

López va qualificar de «mesquina» i «despietada» la llei que ha de solucionar la manca d’habitatge de lloguer i l’augment dels preus. També va acusar el Govern de voler «jugar amb el patiment de les persones». «Des de l’oposició es pot titllar la llei d’insuficient i fins i tot d’incorrecta, però les qualificacions de mesquina i despietada no s’ajusten a la realitat», va afirmar ahir el ministre, en una roda de premsa sobre la Xarxa d’empreses inclusives. 

Espot va emmarcar les declaracions de López dins un «clima preelectoral» i considera que l’actitud del grup a la minoria «obeeix a una política de terra cremada». El titular d’Afers Socials va remarcar que el partit al capdavant del Govern no vol entrar en «aquesta dinàmica». Com ja ha reiterat en diverses ocasions, preguntat per si es postula com a líder de DA per a les futures eleccions, Espot va repetir que encara queden mesos de legislatura i que, per tant, no hi ha pressa per escollir el candidat.
 
Sobre les discrepàncies del PS, va afegir que creu que les últimes enquestes d’opinió política, que preveuen una victòria del PS en els propers comicis, han fet que el líder socialdemòcrata se senti avalat per expressar les crítiques d’aquesta manera. «Crec que no és així i si continua per aquest camí crec que s’equivocarà», va afegir Espot. 

El Projecte de llei de mesures urgents relatives a l’arrendament d’habitatges, aprovat pel Consell de Ministres a finals del mes passat, encara és, «com totes les lleis, ampliable», tal com va comentar Espot. El ministre va subratllar la seva disposició a rebre propostes dels diferents grups parlamentaris. Espot entén que el PS s’ha «autodescartat» del procés de modificació del text, pel fet de no haver presentat esmenes parcials. Al parer d’Espot, les propostes de López són «bastant pobres» i poc concretes. 

Una de les propostes del PS passa per la creació d’un registre de la propietat per controlar el nombre de pisos que es destinen al lloguer al Principat. Els socialdemòcrates també critiquen les rebaixes fiscals per als nous pisos que es traslladin al mercat de l’arrendament sense que hi hagi un límit en el preu dels lloguers ni es vinculi amb índex com el salari mínim. A diferència de Lòpez, Espot nega que la mesura es tradueixi en «regals fiscals» i va assegurar que no coneix casos de pisos llogats per més de 3.000 euros. En tot cas, es va mostrar obert a discutir-ho a través d’esmenes a l’articulat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT