PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andbank Espanya es fa amb la majoria de la gestora Merchbanc

L’acord consolida l’entitat andorrana en el ‘top ten’ de la banca privada al país veí

Per El Periòdic

L’edifici d’Andbank, a Escaldes-Engordany.
L’edifici d’Andbank, a Escaldes-Engordany. | Sergi Pérez

AndBank Espanya va anunciar ahir que comprarà la majoria de la gestora Merchbanc, l’empresa espanyola que disposa del millor track record en renda variable internacional, segons s’informa en el comunicat que va enviar ahir al vespre l’entitat andorrana. L’acord té l’objectiu d’incorporar el talent de l’equip gestor espanyol. L’acord es va prendre ahir, però segons les previsions d’Andbank, l’operació es completarà a finals d’any, ja que està pendent de l’aprovació de les autoritats. 

Amb aquest acord per adquirir una participació majoritària de Merchbanc, «Andbank Espanya es consolida en el top ten d’entitats de banca privada d’Espanya i es posiciona com a segona signatura especialitzada exclusivament en gestió d’alts patrimonis», s’explica al mateix text. Andbank Espanya gestiona més de 9.500 milions d’euros en actius i està especialitzada en gestió integral de grans patrimonis des de fa més de 85 anys. 

Amb aquest canvi no només es vol sumar el talent de la gestió, sinó també el de l’anàlisi i la distribució de Merchbanc, una gestora reconeguda per la indústria en els últims anys per la gestió dels seus productes. Especialment, destaquen els fons de categoria de renda variable internacional, amb nombrosos guardons i reconeixements a l’acompliment dels seus vehicles d’inversió. Entre aquests fons, destaca Merchfondo, amb una rendibilitat acumulada del 100% durant els últims cinc anys i del 266% en els últims 10 anys. 
La gestora que s’incorporarà al grup andorrà es va crear l’any 1981. El seu negoci compta amb més de 450 milions d’euros en actius sota gestió i amb més de 3.500 clients. 

«Estem molt satisfets de poder anunciar aquesta integració que suposa per a la nostra entitat la incorporació de talent», va apuntar Carlos Aso, conseller delegat d’Andbank Espanya. 

Cap canvi pels clients 

L’entitat va voler destacar que els clients no notaran cap diferència. «El nostra objectiu és garantir la total continuïtat i estabilitat per a tots els clients de Merchbanc, que ara podran accedir a la millor oferta de productes i serveis d’inversió de la banca privada a Espanya», va aclarir el conseller delegat. 

Les entitats diuen que crearan més valor per als clients

L’acord contempla mantenir al capdavant de Merchbanc a Joaquín Herrero, que n’és l’actual president. La decisió tampoc modificarà el càrrec de José Isern, actual director general. Herrero va declarar, segons s’explica al comunicat d’Andbank, que està molt «il·lusionat» amb la nova etapa en la història de l’entitat. «Estem convençuts que la unió de forces entre Andbank i Merchbanc redundarà en un enfortiment del servei als nostres clients i reforçarà el nostre compromís amb la defensa dels seus interessos», va afegir. El president també va comentar que els valors d’Andbank «encaixen perfectament» amb la filosofia d’entendre la gestió d’actius. «Ens permetrà trobar noves oportunitats per a la creació de valor per als clients de tots dos grups». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT