Fullana segueix sent la reina i Garrido puja al tercer esglaó

Emili Pérez aconsegueix la 17a posició en Màster50 i Jupillat és el vencedor de majors de 70 anys

Per Miquel López-Egea

Eva Garrido competeix en la categoria Màsters40 a Vallnord, ahir.
Eva Garrido competeix en la categoria Màsters40 a Vallnord, ahir. | Vallnord

El BTT no ha acabat i Vallnord va acollir ahir les primeres proves finals del Mundial Màsters UCI de MTB 2018, que es disputaven al mateix circuit on el passat cap de setmana es va disputar la Copa del Món de MTB. Totes les categories femenines i els corredors masculins a partir dels 40 anys van disputar les proves finals de cross-country durant la jornada d’ahir.

En aquest sentit, la mítica Marga Fullana es va imposar en la categoria Màsters45 després de dominar la seva cursa de cross-country amb absoluta autoritat. De fet, Fullana repeteix a Vallnord, ja que l’any 2008 es va emportar la Copa del Món UCI de MTB. La mallorquina va partir com a capdavantera i va arribar a meta amb un marge més que notable, sempre liderant la cursa. Núria Espinosa va ser segona i Kristina Koscova va aconseguir el bronze.

La competició acaba avui amb totes les finals del descens i amb les de Màsters30 i Màsters35 de XCO

Cal destacar també el paper de la resident Eva Garrido, que va ser tercera en la categoria Màsters40. En aquesta prova, la victòria va ser Rocío Gamonal, que es va emportar la competició amb un temps d’1.32.00. Segona va ser Neus Parcerisas amb un temps d’1.35,48. D’aquesta manera, Garrido es va manifestar «molt contenta després de la lluita durant quatre voltes per la segona posició».
Per altra banda, Laure Boulay va guanyar en Màsters30, Kiaria Bisaro, en Màsters40, Bente Kort Kibsgaard, en Màsters50, Pfluke Lilian, en Màsters55, Beverly Anderson, en Màsters60 i Christine Dufond, que era l’única participant, en Màsters65.

En categoria masculina, només un corredor nacional va prendre la sortida. Va ser Emili Pérez, que va competir en la categoria Màsters50 i va aconseguir la 17a posició. En aquesta categoria, la victòria va ser per Palle Egebern. Gens Gorm Hansen es va proclamar campió en Màsters40 i Robin Seymour, en Màsters45.

En la competició de majors de 70 anys, que ha comptat amb cinc participants, la victòria va ser per Christian Jupillat. Així mateix, en Màsters55 la victòria va ser per Tomy Oller, en Màsters60, per Armando Vidal i en Màsters65, per Gary Moller.

Acaba una altra edició

El Mundial Màsters UCI de MTB Vallnord acaba avui amb les finals del descens de totes les categories i en la lluita pels podis de Màsters30 i Màsters35 de cross-country. El nom de dos andorrans comptarà entre els centenars de màsters que competiran per pujar al podi a Vallnord. El resident Ludwig Dingledein s’enfrontarà als més de 50 màsters participants en la categoria M35 del descens i en el cross-country, Albert Turné serà l’únic corredor nacional, que també correrà en la categoria d’entre els 35 i els 39 anys, liderada pel francès Thibaut Vassal.

Per altra banda, el cap de Govern, Toni Martí, va acompanyar ahir al cònsol major de La Massana, David Baró, i el director general de Vallnord – Pal Arinsal, Josep Marticella en la cerimònia d’entrega de premis, on es va fotografiar amb els participants nacionals en una edició en la qual hi ha hagut molta varietat d’himnes en les entregues de les medalles.