PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Veïns de la Vansa i Tuixent reclamen la millora de la carretera

Inicien una recollida de signatures per poder disposar d'una millor connexió amb la Seu d'Urgell

Per El Periòdic

El poble de Tuixent.
El poble de Tuixent. | EL PERIÒDIC

Un grup de veïns de la vall de la Vansa i Tuixent han iniciat una recollida de signatures per sol·licitar al Govern l'arranjament de la carretera C-462, que connecta la Seu d'Urgell amb els dos municipis que conformen la vall: el de la Vansa i Fórnols i el de Josa i Tuixent.

L’objectiu de la iniciativa és fer pressió davant la propera reunió que els alcaldes de la zona han de mantenir amb responsables de Carreteres de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, els impulsors recorden que, tot i que fa vuit anys que hi ha redactat un projecte de millora, l’obra encara no s’ha tirat endavant i només s’hi han dut a terme actuacions puntuals de manteniment, informa RàdioSeu

Precisament, el que demanen els veïns és que es faci una "millora integral" de la via que els connecta amb la capital de comarca, tenint en compte també que la vall de la Vansa i Tuixent "és una zona molt turística" i que compta amb una estació d’esquí nòrdic, Tuixent-la Vansa. Actualment la distància per carretera entre la Seu i Tuixent és de prop de 40 quilòmetres, però el traçat sinuós i amb molts revolts tancats fa que calgui al voltant d'una hora per dur-lo a terme. En el cas del trajecte de la Seu a Sorribes, la distància és de 30 km.

Els plecs de signatures es poden trobar a diversos punts de la Seu d’Urgell, la Vansa i Tuixent, com també al municipi berguedà de Gósol, al límit amb l'Alt Urgell. Alguns dels indrets on s'han distribuït fulls per signar són el Bar Esquitx, el Càmping Gran Sol i el Forn Serafí, entre d’altres.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT