PUBLICITAT

Nova York

Borrell farà una visita a Andorra els dies 3 i 4 d’octubre

El Govern està satisfet per la fluïdesa de les relacions

Per El Periòdic

Ubach i el seu homòleg espanyol, Josep Borrell ahir a Nova York.
Ubach i el seu homòleg espanyol, Josep Borrell ahir a Nova York. | SFG

El ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, visitarà Andorra els dies 3 i 4 d’octubre, segons va anunciar ahir la ministra d’Afers Exterior, Maria Ubach, que es va reunir a Nova York amb l’homoleg espanyol, aprofitant la celebració del Fòrum d’alt nivell sobre desenvolupament sostenible, en el qual Andorra hi ha presentat l’informe voluntari en relació al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. Segons el Govern, la visita «servirà per donar continuitat a l’agenda d’afers bilaterals amb Espanya».

Cinca també va mostrar la seva satisfacció per la fluïdessa que estan tenint les relacions amb Espanya tot i el canvi de govern que ha passat del PP al PSOE. «A vegades aquests canvis alenteixen els dossiers en curs», va dir. Un dels temes que es pot desbloquejar durant la visita del ministre espanyol és el del GPS de l’aeroport d’Andorra-la Seu. Precisament ahir es va saber que Ferrovial ha començat a gestionar el servei d’informació de vol d’aeròdrom (AFIS) i de manteniment d’instal·lacions CNS (comunicació, navegació i vigilància) de l’aeroport.

25 anys de bon veïnatge

Segons va poder avançar la ministra en declaracions telefòniques a EL PERIÒDIC, la trobada amb el ministre Borrell va ser una primera presa de contacte i «un intercanvi d’opinions sobre les qüestions bilaterals d’interès comú, a més de qüestions europees i la Cimera Iberoamericana». Precisament aquest dilluns es van commemorar els 25 anys de relacions diplomàtiques entre ambdós països i l’ambaixador espanyol, Manuel Montobbio, va elevar el paper de «comprensió, explicació i acompanyament» que ha jugat Espanya al llarg dels últims anys perquè Andorra assoleixi un important reconeixement internacional i va instar el Principat a seguir millorant: «Tot i que nosaltres tenim una gran resposabilitat com a ambaixadors residents, les transformacions són d’Andorra», va dir. 

El cap de Govern, Toni Martí, va destacar que el més important no eren els 25 anys de compromisos institucionals, sinó el «bon veïnatge», mentre que el síndic Vicenç Mateu va qualificar les relacions d’«excel·lents».

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT