PUBLICITAT

La Massana

Èxit de participació a la Copa del Món i als Mundials Màster

Més de 63.000 persones assisteixen a l’important esdeveniment que ja està més que consolidat

Per Miquel López-Egea

Els ciclistes comencen la cursa dels Mundials Màster de ‘cross-country’ a Vallnord.
Els ciclistes comencen la cursa dels Mundials Màster de ‘cross-country’ a Vallnord. | Vallnord

La Copa del Món i els Mundials Máster de BTT que han acabt avui tanquen amb un balanç més que positiu i amb 63.000 espectadors que han passat a veure la competició durant aquests nou dies frenètics de bicicleta de muntanya. En especial, el diumenge 15 de juliol, 22.000 persones van assistir a les proves de cross-country que se celebraven a l’estació andorrana.

Les competicions van finalitzar ahir amb les finals de descens de totes les categories màster i amb la disputa del campionat de cross-country dels Màster 30 i Màster 35 masculins. En aquest sentit, 700 persones de 39 nacionalitats van competir a Vallnord per proclamar-se campions mundials de les seves respectives categories dels Mundials Màster.

Satisfacció màxima

L’organització no pot estar més que satisfeta. D’aquesta manera es manifestava David Baró, cònsol de major de La Massana: «Hem de destacar l’èxit de participació pel volum de riders i pel nivell d’implicació del país i perquè l’esdeveniment ja està consolidatt. Cal agrair la tasca de les 2.200 persones i 300 voluntaris que han fet possible aquest gran projecte». «És un esdeveniment que ha vingut per a quedar-se, ja ho hem vist de cara al 2019 i al 2020 i proposarem la candidatura dels Mundials 2022», recordava. Així mateix també destacava les imatges espectaculars que s’han vist de la competició a través de les xarxes i dels mitjans de comunicació.

Per altra banda, l’èxit també s’ha vist redundat per l’opinió de la Unió Ciclista Internacional, que va transmetre les felicitacions a l’organització per la feina feta i pel «compromís mostrat» i els va animar a «seguir en aquesta direcció». «Veurem si la feina feta ens atansa a convertir-nos en seu fixa», explicava Raül Ferré, cònsol menor de La Massana i representant i portaveu de l’UCI.

Esdeveniment de país

Per la seva banda, Josep Marticella, director general de Vallnord, va remarcar el balanç positiu de l’esdeveniment i la seva satisfacció i va destacar que «si no és el millor circuit, és un dels millors de la Copa del Món d’aquest any». Així mateix, va recordar la importància de la competició pel país, a més de «desestacionalitzar el turisme».

«Ha estat molt intens pels espectadors i el short track va ser sorprenent», assenyalava. «Més que la quantitat de públic, volem millorar la qualitat i que puguin gaudir per períodes més llargs de l’oferta de la parròquia i del país», afegia. Pel que fa als Mundials del 2020, va explicar que pot ser «hi ha més proves, com un pump track, fet que dependrà de l’UCI».

Així mateix, Albert Balcells, director tècnic de la prova, va comentar que «el resultat dels esforços tècnics del circuit en favor de l’espectacularitat que s’aconsegueix amb les imatges està fent que aquest esport pugi i que tothom marxi amb un record». A més, va destacar les felicitacions rebudes pel nivell d’organització de les dues competicions. També va assegurar que «les audiències han estat espectaculars així com la qualitat humana i l’escalf d’Andorra».

Les finals de descens

L’irlandès Colin Ross i la catalana Laura Queralto van ser els més ràpids de les finals de descens que van tancar el Mundial Màsters UCI a Vallnord en la categoria Màster 30 de descens.
En descens, cal destacar la baixada de Ludwig Dingeldein que va quedar en 25a posició de 55 amb un temps de 5.47,35. Ross va marcar 5.00,36 i només el va superar en 47 segons.

Sánchez Adan i Vassal, campions

Pel que fa a les finals d’XCO que es van disputar ahir, Thibaut Vassal va ser el corredor més ràpid amb en Màster 35 amb un temps d’1.09.40,52. Segon va ser l’italià Alberto Riva i tercer Anders Ljunberg. En aquesta prova, l’andorrà Albert Turné va aconseguir una meritòria 32a posició mentre que Pep Pomé no va aconseguir acabar la cursa.

En Màster 30, Ismael Sánchez Adan va guanyar amb màxima autoritat la cursa, superant amb més d’un minut al suïs Nicolas Luthi. Tercer va ser Jérémy Mounier.

PUBLICITAT
PUBLICITAT