PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern oferirà alternatives als tres treballadors explotats

A ‘priori’ els afectats tenen fins dissabte per trobar una feina

L’entrada al Servei d’Immigració.
L’entrada al Servei d’Immigració. | Sergi Pérez

Els tres colombians que haurien patit un abús laboral en una cafeteria de la Massana tenen fins dissabte per trobar una feina i així regularitzar la seva situació al país i poder-hi viure amb el permís de residència ordinari. Si un cop finalitzat el termini, els afectats no han presentat la documentació requerida, podrien ser expulsats del Principat. Tot i així, des del Govern destaquen que es buscaran vies alternatives en cas que sigui necessari. No es van concretar les mesures que prendrien. 

En un primer moment, quan la Policia va rebre la denúncia, divendres passat, es va activar el protocol que s’engega en cas de detectar possibles víctimes de tràfic d’éssers humans. El cos policial, però, va descartar que es tractés d’aquest delicte i ara, tal com va explicar el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, el cas s’ha posat en coneixement del Ministeri Fiscal i de la justícia. 

Espot va remarcar que el Departament d’Inspecció de Treball continua la investigació. Els implicats haurien estat treballant sense papers i amb jornades de fins a 16 hores. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT