PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc es reforça amb Rafa Luz

El base prové del Franca brasiler i té experiència a l'ACB

Per El Periòdic

Rafa Luz, en un partit amb el Baskònia contra l'FC Barcelona.
Rafa Luz, en un partit amb el Baskònia contra l'FC Barcelona. | El Periòdic

El BC MoraBanc Andorra ha anunciat avui el seu tercer fitxatge per a la pròxima temporada 2018/19. Rafa Luz arriba a l’equip del Principat i a les ordres d’Ibon Navarro per completar la direcció del joc.
El jugador de 26 anys arriba del Franca Brasiler però té molta experiència a la Lliga Endesa. El base va néixer a Sao Paulo (Brasil) i té la nacionalitat espanyola, fa 1,88 metres d’alçada i es va formar a les categories inferiors de l’Unicaja de Màlaga, equip amb el qual va debutar a la màxima divisió espanyola.

Així mateix, Luz també va vestir les samarretes del Granada, del Lucentum d’Alacant, del Rio Natura Monbus, fent una temporada al Flamengo brasiler per tornar després a Espanya de la mà del Baskònia. Amb els vitorians va jugar l’Euroleague. Així mateix, en la seva darrera temporada a Brasil, va anotar sis punts, va capturar tres rebots i tres assistències. A més, Luz és un jugador que tot i ser jove, compta amb àmplia experiència i entre el seu palmarès, és campió de la competició NBB. El jugador arriba després de la marxa de Jaime Fernández. 

Direcció i control

 «Fitxem a un jugador amb gran experiència que ens aportarà direcció i control de joc», exposava el director esportiu del MoraBanc Andorra, Francesc Solana. «Formarà una parella molt bona amb Andrew Albicy, sent un complement perfecte», afegia Solana.

En aquest sentit, Luz competirà amb el seu sisè equip de la Lliga Endesa en la que destaquen les seves xifres en la darrera temporada que va militar al Baskònia: Va fer 2,8 punts i 1,4 assistències en uns 10 minuts de joc.

En aquest sentit, va jugar un total 289 minuts en els quals va anotar 78 punts (11 punts és el seu màxim en un matx). En tirs de tres, en va intentar 34 i en va anotar vuit mentre que en tirs de dos en va intentar 33 i en va aconseguir 22. En tirs lliures, en va tirar 14 i en va anotar 10. Així mateix, va capturar 30 rebots defensius i tres ofensius. Va efectuar 38 assistències, va recuperar 13 pilotes i en va perdre 25. També va cometre 47 faltes i en va rebre 20. En total, va aconseguir 70 punts de valoració. No obstant això, durant les tres temporades que va jugar amb l’Obradoiro, va anotar 114, 210 i 217 punts, va jugar 563, 772 i 723 minuts i va aconseguir, 165, 281 i 276 punts de valoració.

Ganes de començar

 «Arribo a l’equip amb molta il·lusió i amb moltes ganes per aquest repte», explicava el jugador a les xarxes socials on és molt actiu. «Tinc moltes de ganes de començar, ens veurem aviat i segur que tindrem una temporada magnífica», afegia.

D’aquesta manera, Luz arriba per acabar de completar la posició de base, que juntament amb Albicy i Dylan Ennis, ja està tancada de cara a la pròxima temporada.

El MoraBanc ja es va reforçar amb Dylan Ennis i Michele Vitali. L’equip, a més, compta amb Guille Colom, David Jelínek, David Walker, Beqa Burjanadze i Oliver Stevic. A més, el fitxatge de Moussa Diagne és imminent. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT