PUBLICITAT

Encamp

L’oposició d’Encamp critica que s’hagi ‘marginat’ Sercensa

PS i L’A lamenten que en el conveni entre el comú i FEDA no s’hagi tingut en compte la societat

Per Victoria Gómez Pérez

Celebració del cosell de comú al Pas de la Casa aquest dijous.
Celebració del cosell de comú al Pas de la Casa aquest dijous. | T.N.

El conveni signat a principis d’aquest mes entre el Comú d’Encamp i FEDA per a la construcció d’una central de cogeneració al Pas de la Casa va ser ratificat per majoria ahir al matí en sessió de comú. Malgrat que des de l’oposició consideren que l’acord és positiu, «tant per a la parròquia com per al medi ambient», el PS i L’A van criticar que Sercensa, única distribuïdora d’energia al Pas de la Casa, hagi queda fora del conveni. Segons el conseller socialdemòcrata Joan Sans, la distribuïdora encampadana podria «perdre beneficis», ja que els propietaris del nucli urbà ara tindran l’opció de fer el canvi ecològic i «passar de fer servir electricitat per generar calor i tirar cap a la cogeneració» de FEDA. Des del seu punt de vista, Sercensa hauria d’haver estat implicada des de l’inici «per aportar els seus coneixements tècnics en la matèria». Tot i que no es van mostrar sorpresos per aquest «menysteniment» perquè, segons va dir Sans, «és habitual que la majoria no ens tingui en consideració», sí van reiterar les seves crítiques per haver menypreat a Sercensa. A més, el PS va mostrar la seva disconformitat amb el fet que el conveni s’hagi portat a aprovació al ple del comú una vegada signat, «sense haver-se sotmès a l’anàlisi de tots els representants de la casa comuna».

En una línia semblant, la consellera liberal Isabel Lafoz, va reconèixer que li «hagués agradat» que el conveni hagués passat per sessió de comú abans de signar-lo i va assegurar que Sercensa «ens ha fet arribar el seu neguit» per haver-se quedat al marge. D’altra banda, Lafoz també va reclamar dades més concretes, perquè malgrat que «el projecte és interessant, trobem a faltar un pla de negoci acurat per explicar l’estalvi que pot suposar a la ciutadania». En aquest sentit va «desitjar» que la nova central de cogeneració del Pas de la Casa sigui «més rentable» que la de Canillo.

 

Sercensa podrà participar

El cònsol major, Jordi Torres, va argumentar que el conveni no s’havia presentat abans de signar-lo per «problemes d’agenda» i va recordar que «el comú no té l’obligació de passar pel consell aquest tipus d’acords, però jo, com a cònsol, entenc que és important». Respecte a què Sercensa no participi en el conveni, Torres va deixar la porta oberta a que ho pugui fer en la segona fase, on «si FEDA ho veu convenient», podrà formar part de la distribució de la xarxa de calor als edificis de la localitat.

El comú també va aprovar les obres de descontaminació del sòl de l’Església de Sant Pere, entre altres adjudicacions. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT