PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El funcionaris, decebuts amb la flexibilitat horària

El sindicat creu que les jornades proposades no es compliran

Lluís Anguita, president del Sipaag.
Lluís Anguita, president del Sipaag. | Sergi Pérez

El Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) considera que les mesures de flexibilitat horària que el Govern va aprovar ahir per als treballadors públics tindran un impacte «mínim». Lluís Anguita, president de l’organització sindical, considera que la majoria dels departaments de l’administració pública no podran complir amb els nous horaris. «Els treballadors ens adaptem a la feina, no la feina als treballadors. Els horaris han de ser flexibles», va comentar Anguita ahir a aquest rotatiu. 

Des del 10 de setembre i fins al 31 de desembre els funcionaris podran escollir entre tres horaris laborals diferents, tal com es va aprovar al Consell de Ministres dimecres. Anguita va lamentar que l’Executiu formulés la proposta sense consultar-la al sindicat de treballadors. «Ens vam assabentar que estaven treballant en aquest canvi i per això vam demanar una reunió amb la ministra, avançant-nos amb una proposta pròpia», va explicar Anguita. 

7 hores i mitja tots els dies

El Sipaag voldria una jornada continuada de 7 hores i mitja cada dia, amb un descans de 20 minuts. En canvi, la proposta del Govern per a l’horari ininterromput és de 7 hores i 45 minuts de dilluns a divendres i de 7 hores i mitja només les setmanes de jornada intensiva, com ara durant els períodes de vacances escolars. El sindicat defensa que la proposta feta pels treballadors hauria millorat la conciliació i garantit la qualitat del servei. «Hauria representat una reducció horària durant els períodes de jornada partida actuals i un increment de les hores treballades en els períodes de jornada reduïda», s’explica a un comunicat enviat ahir al matí pel Sipaag.

Tot i que el ministre de Finances, Jordi Cinca, va destacar que la mesura s’aplica per millorar la conciliació de la vida familiar, laboral i social, Anguita la considera «insuficient». «El que vol el Govern és obrir al públic des de les 08.00h i fins les 17.30h, cosa que crec que és una mica exagerat», va subratllar el sindicalista. Al parer del Sipaag, caldria mantenir l’horari de tancament a les 16.30h. «No crec que la mesura sigui positiva i no entenc per què l’aproven ara, en vistes d’unes eleccions, venent-nos-ho com una eina per a la conciliació», va afegir Anguita.  

La prova pilot tindrà continuïtat durant l’any que ve segons la valoració que en facin els treballadors a través d’una enquesta que es realitzarà al novembre.

PUBLICITAT
PUBLICITAT