PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els líders del PS treuen la batuta

Els socialdemòcrates fan un balanç de l’últim any polític i repassen les línies de treball del partit

D’esquerra a dreta, Sans, Gili, López, Vela i Carmona, ahir, a prop del llac d’Engolasters.
D’esquerra a dreta, Sans, Gili, López, Vela i Carmona, ahir, a prop del llac d’Engolasters. | Maricel Blanch

Els caps visibles del PS van fer un balanç de l’any polític en un acte a prop del llac d’Engolasters que va evidenciar la preocupació que pateixen els socialdemòcrates al voltant de la política del Govern de DA. El president del partit, Pere López, va ser clar i dur demanant a l’Executiu que allargui el mínim possible la legislatura. En altres paraules, que convoqui eleccions el més aviat possible i doni per esgotat el mandat demòcrata. «Li demanem dues coses: que la legislatura sigui el més curta possible i que el Govern prengui quantes menys decisions millor», va etzibar el parlamentari. 

Aprofitant la recent notícia de la suspensió de l’ambiciós projecte del The Cloud pels «inesperats sobrecostos» de les previsions d’inversió de les constructores interessades, López va instar l’Executiu a ser «prudent» per evitar generar «noves problemàtiques». 
En relació amb els «projectes frustrats» de DA, es va denunciar el «malbaratament de recursos públics» i l’endeutament de les arques públiques per projectes considerats poc prioritaris. Dolors Carmona, consellera a la minoria al Comú d’Andorra la Vella, va parlar de les obres de remodelació de l’avinguda Meritxell, assegurant que la parròquia serà més maca, però també estarà més endeutada. «A quin preu pagarem voler fer-ho tan ràpid? A qualsevol, i ho patirem tots els ciutadans», va sentenciar. El que més lamenta la consellera comunal és que, al seu parer, tots els esforços de la corporació liderada per Conxita Marsol s’han centrat en l’embelliment de l’eix comercial, en comptes d’apostar per la millora de les altres zones de la parròquia.

A més, va avançar que ja hi ha hagut queixes de comerciants per la falta de neteja de les noves voreres de l’avinguda. Carmona va explicar que als espais que hi ha entre llambordes s’hi acumulen cigarretes. 

«La política de l’embolcall»

La crítica del PS d’Encamp, encapçalat pel conseller comunal Joan Sans, es va focalitzar en la superficialitat de les iniciatives impulsades per la majoria del comú encampadà. 

Sans considera que les accions de DA s’emmarquen en «la política de l’embolcall», fent referència a la incapacitat de la majoria de tirar endavant projectes com la millora de relacions amb Saetde o el pla de dinamització econòmica. «Ens queda un embolcall que, malauradament, a dins no ens queda absolutament res», va apuntar. 

La llei òmnibus de l’habitatge també va ocupar part de l’acte del PS. El president va reiterar la seva crítica cap a les mesures previstes en l’articulat. López preveu que la situació del lloguer empitjorarà. 

Gili també va explicar que estan a l’espera de saber com quedarà la llei de relacions laborals, ara a tràmit, a banda del que passi més endavant amb la llei de conflicte col·lectiu i la de llibertat sindical. «Ens fa la impressió que, més que regular i desenvolupar llibertats, anem en sentit contrari», va afirmar. A banda de denunciar el pas enrera que consideren que suposa la nova llei de Funció Pública, López també va criticar la llei de l’emprenedoria. «És una llei sense contingut», va subratllar. 

El coordinador de la Joventut Socialdemòcrata d’Andorra, Pere Baró, va avançar que continuaran organitzant debats amb el col·lectiu. La propera es centrarà en els pros i contres del sistema electoral i la nacionalitat. «Són temes que ens preocupen molt, als joves», va dir Baró. 

Per la seva banda, la primera secretària, Susanna Vela, va anunciar que una de les representants de la JSA al comitè executiu, Liliana Ribeiro, passarà a ser secretària de polítiques d’igualtat de la formació. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT