PUBLICITAT

Andorra La Vella

Mirant el calendari

Meritxell encara l’última fase d’una remodelació que preveu estar enllestida d’aquí a 15 dies

Per Victoria Gómez Pérez

El tram de l’avinguda Meritxell reobert ahir al trànsit.
El tram de l’avinguda Meritxell reobert ahir al trànsit. | XAVIER PUJOL

Des que s’iniciessin les obres de remodelació de l’avinguda Meritxell i Vivand hi ha hagut tot tipus de discrepàncies entre els comerciants de les zones afectades. La més habitual ha estat la pertinença, o no, dels treballs, però si en alguna coincideixen tots, és en la disminució de vendes que els han suposat i les ganes que tenen que s’acabin. 

Entre les fermes defensores de l’embelliment hi ha una farmacèutica que considera que les obres eren «molt necessàries», mentre que, per contra, el propietari d’un establiment d’electrònica creu que «el que realment calia era millorar l’enllumenat». Els dos són comerciants del tram comprès entre el Pont de la Rotonda i el carrer Doctor Molines, que ahir va reobrir al trànsit rodat, i asseguren que han vist reduïts els seus ingressos entre un 30 i un 60%, sobretot els dies en els quals no s’hi ha pogut circular. Ara esperen remuntar i que la situació millori. De la mateixa manera ho pensa l’encarregada d’un establiment de bosses i maletes, qui desitja que acabin els treballs, sobretot perquè «ja no entrarà més pols a la botiga», tot i que reconeix que no veu res d’especial en el nou aspecte que presenta el carrer. A més, creu que ha estat un «caos» fer tots els trams alhora i explica que en el punt àlgid de les obres, per culpa d’una plataforma mal col·locoda entra la voravia i la seva botiga, va caure a terra i es va fer mal al braç. I no és l’única. Altres comerciants asseguren haver vist, al llarg de tots aquest mesos, entrebancar-se a més d’un.


Recta final

Aquest tall de l’avinguda s’ha emmarcat en l’última fase de la remodelació, fruit dels treballs de pavimentació, i ara és la part alta de Meritxell, concretament davant de Pyrénées, la que quedarà tallada fins el 28 de juliol. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, assegurava a principis d’aquesta setmana que el 3 d’agost les obres estaran enllestides i la nova avinguda donarà un «plus al comerç i el turisme». 

 

Marsol, Calvet i la Policia

Marsol, precisament, es va trobar ahir al matí amb el cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet, per tenir una primera presa de contacte amb el Cos de Policia i debatre sobre les mesures de seguretat antiterrorista que s’implementaran a Vivand i l’avinguda Meritxell un cop finalitzin els treballs. La setmana vinent es tornaran a reunir per veure in situ el sistema proposat pels agents encarregats i decidir com es durà a terme l’adjudicació del projecte definitiu. Tot i que encara no ha transcendit cap informació al respecte, el mes d’abril el comú escaldenc va explicar que la seva aposta era un mecanisme instal·lat a les travesseres compost per unes barres col·locades a 30 centímetres de terra que punxen les rodes dels vehicle i aquest queda bloquejat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT