PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Besolí serà traslladat a la presó catalana de Can Brians dimecres

L’exconseller de Sant Julià farà nit a Saragossa dimarts després de més d’un any a Soto del Real

Per El Periòdic

Besolí, a una anterior roda de premsa al Comú de Sant Julià.
Besolí, a una anterior roda de premsa al Comú de Sant Julià. | Tony Lara

L’advocat i exconseller de finances del Comú de Sant Julià de Lòria, Joan Besolí, serà traslladat a la presó catalana de Can Brians aquest dimecres, una setmana més tard del que estava previst. Segons va confirmar l’advocat a la defensa, Besolí farà nit a la presó de Zuera, a Saragossa, dimarts, i arribarà entre dimecres i dijous al centre de Sant Esteves Sesrovires, a la comarca del Baix Llobregat. El polític fa més d’un any que està en presó preventiva al centre penitenciari madrileny de Soto del Real, acusat de blanqueig de capitals i delicte fiscal. 

El canvi d’ubicació de Madrid a Catalunya es farà efectiu després que l’audiència espanyola hagi autoritzat l’acostament de Besolí a una presó catalana, una demanda que la part defensora havia demanat en diverses ocasions. La jutgessa Carmen Lamela va acceptar la setmana passada la petició de trasllat de Besolí, juntament amb la de l’expresident del Barça, Sandro Rosell, acusat dels mateixos delictes. 

La magistrada, però, no va acceptar la petició de llibertat condicional que també li havia fet la defensa. Lamela centra les investigacions en les operacions d’una organització formada per una «estructura estable» que va ocultar quantitats de manera il·lícita desviades per l’expresident de la Confederació Brasilera de Futbol, Ricardo Teixeira, fugit de la justícia actualment, quan va vendre els drets de retransmissió de 24 partits de la selecció del seu país. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT