PUBLICITAT

Andorra tanca el Campionat d’Europa amb un resultat històric (3-5)

La jove selecció nacional perd contra Suïssa però aconsegueix el seu millor resultat en un Europeu

Per Miquel López-Egea

Llorenç Miquel i el suís Gian Rettenmund durant el darrer partit de l’Europeu de La Corunya, ahir.
Llorenç Miquel i el suís Gian Rettenmund durant el darrer partit de l’Europeu de La Corunya, ahir. | Rink Hockey

Després de nou llargs anys sense competir, Andorra ha tancat avui  aquesta època negra fent un magnífic paper al Campionat d’Europa que es disputava a La Corunya. Tot i perdre contra Suïssa per 3 a 5 en la final pel cinquè i el sisè lloc, Andorra ha demostrat que l’aposta per la base que ha fet la Federació de Patinatge ha donat els seus fruits. Espanya ha estat la vencedora de l’Europeu, després de guanyar per 6 a 3 contra Portugal.

D’aquesta manera, la selecció ha aconseguit el seu millor resultat de la seva història en un Europeu i un bitllet pel Mundial B, competició en la qual anaven el cinquè i el sisè classificat de la competició. La darrera participació de la selecció havia estat l’any 2009 a Vigo, quan va quedar setzena del Mundial A i va perdre la categoria. Després ja no va poder competir per falta de pressupost.

Un partit patit

En el darrer partit de la competició que enfrontava al conjunt del Principat contra Suïssa, Andorra ha plantat rival que ja havia vençut a la fase de grups però no va ser capaç de repetir la gesta. El partit ha estat molt ajustat i a la mitja part el resultat era de 2 a 3, no obstant això, buscant empatar a la segona part i llançats a l’atac, Andorra no va poder completar el seu objectiu. «És un partit en el qual hem patit, hem controlat en defensa però Suïssa se’ns ha escapat en tir exterior», comentava Climent Padrós, seleccionador nacional. «És un equip que té jugadors alts, amb envergadura i que entrenen l’atac. A la segona part, quan hem anat a buscar l’empat, buscant el gol, ens han marcat la diferència decisiva, però hem atacat, hem arribat a porteria i, al final, els petits detalls han estat el que han decidit el resultat» explicava.

En aquest sentit, ha considerat que «en cap moment hem estat confiats, ni de bon tros». «En aquest esport no hi ha res fàcil, som una selecció humil i per tant, sempre hem d’anar forts des del minut u», assegurava. «Em considero molt satisfet amb el resultat i el paper que hem fet», afegia.

Pel que fa al paper de la selecció durant tot l’Europeu, ha assenyalat que «ha estat un el què hem anat de menys a més, sobretot sent una selecció súper jove». «Per a mi, hem vingut aquí a veure com estàvem, però teníem dos nois de 16 anys, set en edat júnior, dos sèniors de primer any i només un de segon», recordava. «Hem donat la cara contra Itàlia i si ara juguéssim contra Portugal, no ens en farien 11 gols, el què ha quedat clar és que ara podem jugar contra qualsevol rival i plantar-li cara», subratllava.

D’aquesta manera, Andorra no tenia uns objectius perquè, en paraules de Padrós, «no sabíem quin nivell teníem». «Som una selecció petita d’un país amb pocs habitants que ha jugat en un campionat on hi ha Alemanya o Suïssa i que ha donat la cara», reiterava. «Hem fet un molt bon Europeu i tothom ens ha felicitat», informava.

En els dos primers partits, Andorra es va trobar a França i Portugal, dos equips molt forts que li van passar per sobre però després ja va aparèixer una magnífica versió de l’equip que va poder amb Suïssa i Àustria. A la final contra Itàlia els va obligar a treure la cavalleria. Contra Anglaterra va fer un gran paper i ahir, li va anar per poc.

El conjunt, la clau

Segurament, una de les claus d’haver aconseguit aquest resultat ha estat la unió entre els jugadors i per això, no es pot parlar d’un jugador destacat: «Hem de felicitar a tot el conjunt perquè en un equip tothom suma, des de la porteria fins al que està a la banqueta, que fa pinya al vestuari. Hi ha molta cohesió grupal, el sistema funciona i és magnífica la unió que tenen, hi ha molt bon ambient dins la selecció».

Ara, ja toca mirar cap al futur i l’objectiu serà els World Roller Games que es disputen l’any que ve a Barcelona. «Andorra està un esglaó més a dalt», sentenciava Padrós. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT