PUBLICITAT

Andorra la Vella

Creixen un 2,8% els visitants al mes de juny

L'entrada de vehicles va augmentar un 1,1% en relació l'any passat

Per El Periòdic

Turistes per l'avinguda Meritxell.
Turistes per l'avinguda Meritxell. | ANA

El mes de juny ha estat positiu pel que fa a xifres globals de visitants al país. En total han entrat 596.779 persones, el que representa una variació positiva del 2,8% respecte al mateix mes de l’any passat. L’increment es correspon sobretot al nombre d’excursionistes (els que no pernocten), que han crescut un 4% arribant fins als 445.800 en xifres absolutes. En canvi, els turistes (que sí que pernocten), decauen un 0,7%, arribant fins als 150.979, segons informa el departament d’Estadística.

Aquests turistes pernocten de mitjana 2,4 nits, dada que creix si no són ni espanyols ni francesos: 3,3 nits. Ho fan sobretot a hotels, aparthotels o apartaments turístics (en un 79%), mentre que un 10% va a casa d’amics, de familiars o a l'allotjament propi, mentre que un 11% va de càmping o en acampada lliure. La parròquia més sol·licitada és Andorra la Vella, amb el 31% del total (ha caigut 3,4 punts en relació a l’any passat), seguida d’Escaldes-Engordany (18%) i la Massana (14%). Destaca que els visitants que opten per anar al Pas de la Casa creixen 2,4 punts en comparació al juny passat.

El perfil de visitant que ve a Andorra és el d’una família (38%), seguit de les parelles (36%), i els amics (17%). Són percentatges que es mantenen estables respecte a l’any passat. En relació al motiu, les compres segueixen sent el principal, copant el 76%, i molt enrere practicar esport, amb un 6%.

Per país de residència, els visitants espanyols augmenten un 0,2%, els francesos un 5,1% i la resta de procedències, un 3,8%.

Pel que fa a les dades acumulades dels darrers 12 mesos, es manté la tendència positiva i els visitants sumen un augment de l’1,2%. Aquí són els turistes els que mantenen el creixement, amb un 5,1% de diferència respecte al mateix període de l’any anterior, mentre que els excursionistes presenten una variació negativa de l’1%.

Finalment, des de l’inici de l’any, els visitants augmenten un 1,8%.

Cotxes

Un total de 335.670 vehicles van entrar al país durant el mes de juny, la diferència respecte al mateix mes de l'any anterior ha estat de 3.621, que suposa un increment de l'1,1%. Els vehicles provinents d'Espanya s'han reduït en un 2,9% mentre que a la frontera francoandorrana s'ha registrat un augment del 9,1%. Els turismes han augmentat un 1% mentre que la dada dels vehicles pesants total s'enfila fins al 4,3%.

Des del gener fins al juny de 2018, han entrat 1.984.068 vehicles, sumant els turistes i els vehicles pesants. Això suposa un decrement del 0,4% respecte al mateix període de l'any anterior. Aquest percentatge és el mateix quan s'analitzen les entrades durant els últims dotze mesos. En el darrer any les entrades han estat 4.253.526 i mentre que els turismes han augmentat en un 0,1%, els vehicles pesants han disminuït un 17,7%.

Malgrat haver entrat menys vehicles en els últims sis mesos que en el mateix període de l'any anterior, les variacions mensuals apunten a una tendència estable en els darrers tres mesos, i es mantenen en un 0,2 positiu. El increment més gran el registren els vehicles pesants, i malgrat que la frontera hispanoandorrana té millors registres, el total marca una tendència d'augment de més d'un 1,5% en els últims tres mesos.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT