PUBLICITAT

Canillo

Martí admet «alt i clar» l’error en la gestió del The Cloud

El cap de l’Executiu referma públicament el suport al ministre Torres: «Les decisions són col·lectives»

Per El Periòdic

Martí i els ministres durant la seva visita a AINA.
Martí i els ministres durant la seva visita a AINA. | ANA / M. M.

El cap de Govern, Toni Martí, va entonar ahir un contundent mea culpa respecte de l’aturada al projecte de construcció de l’edifici d’Andorra Telecom The Cloud. «No ens n’hem sortit, alguna cosa no hem fet bé i s’ha de dir alt i clar[...], no hem sabut controlar el sobrecost», va admetre ahir Martí, fins a tres vegades, en el context de la tradicional visita estiuenca a la casa de colònies AINA que ahir es va convertir, excepcionalment, en l’escenari per repassar les fites i els errors de les dues legislatures liderades per Martí, en clau clarament preelectoral. 

Martí: «No ens n’hem sortit [amb el The Cloud], alguna cosa no hem fet bé [...], no hem sabut controlar el sobrecost»


Entre aquests, l’actualitat del «desencís» per l’aturada del The Cloud va destacar. Martí va refermar públicament el suport al ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, així com a la resta del seu equip i el d’Andorra Telecom. «Les decisions del Govern són col·lectives, encara que s’hagin acordat després de llargues discussions», va coresponsabilitzar Martí, encara que va matisar: «He d’assumir la responsabilitat en primera persona perquè soc el cap de Govern, [...] ningú amaga el cap sota l’ala». Ara caldrà veure el perquè d’aquests sobrecostos excessius que han posat fre al The Cloud, segons va explicar Martí. «La decisió final sempre és del polític, amb l’assessorament dels tècnics i haurem d’analitzar també com ha estat aquest», va indicar el cap de Govern. I va posar com a exemple la importància que li havien donat al disseny del pla de negoci de l’edifici «perquè consideraven que era molt important».


De fet, està previst que durant el dia d’avui transcendeixin més detalls sobre l’estat i el futur del projecte durant el consell d’administració d’Andorra Telecom. 

Responsabilitat

El cap de Govern va reiterar el posicionament de l’Executiu segons el qual la suspensió de la construcció és la decisió més responsable: «El que no tindria sentit seria iniciar un edifici amb aquest cost, tindria conseqüències grans a llarg termini», va recordar Martí.  Preguntat per si creia que l’actual equip de Govern havia apostat amb la mateixa energia pel projecte amb què ho havia fet el ministre Alcobé, Martí va assegurar que sí i va explicar que «una obra d’aquesta magnitud s’ha de discutir molt, perquè si no, no estaríem fent la nostra feina però la decisió de tirar-la endavant era ferma i solidària». 


A més, segons Martí, els seus governs han estat els que més accions han emprès al país des del 1993 i va indicar que «si estiguéssim de braços plegats, no passaria res». 

Conseqüències electorals

El màxim responsable de l’Executiu va negar que la crisi del The Cloud hagi de tenir efectes en la convocatòria de les pròximes eleccions, la data de les quals segueix sense revelar. A més, Martí va tancar files al voltant dels responsables polítics implicats. Martí va titllar «d’injust» que no es reconeguin els encerts, en aquest cas, els d’Andorra Telecom. «Hem d’assumir el desencís en el cas del The Cloud, però també hauríem de lloar les coses que hem fet bé, com els millors números de tancament de la història d’Andorra Telecom que vam tenir aquest any, amb els beneficis de la venda de MásMóvil i tot i estar sotmesos a l’espasa de Dàmocles del roaming, o ara l’èxit del call centre de la Massana», va comentar el cap de Govern que va recordar que aquests beneficis «reverteixen en el país» i no només en la teleoperadora. 

A l’espera de les decisions del consell d’Administració d’Andorra Telecom d’avui, Martí va manifestar la voluntat de l’Executiu per treballar en la zona de manera immediata i amb diferents «projectes d’embelliment». 

Martí: «He d’assumir la responsabilitat en primera persona, perquè soc el cap de Govern, [...] ningú amaga el cap sota l’ala»

Referències contínues al discurs de Pere López

Toni Martí va aprofitar el repàs a la legislatura d’ahir per respondre algunes de les acusacions que el president del PS, Pere López, va dirigir a l’actual Govern en el marc d’una trobada amb premsa la setmana passada: «No podem deixar de prendre decisions i, per tant, de governar, perquè és la nostra responsabilitat», va respondre-li Martí. A més, el cap de Govern també es va defensar de l’acusació de ser «el Govern de les rotondes» i va recordar que alguns dels projectes criticats per López són «clau per al patrimoni del país, com el centre de reinterpretació del romànic».


Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT