PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El 17è campus de la llengua catalana arriba el dissabte

Tractarà sobre la petjada de la Segona Guerra Mundial al Principat

Per El Periòdic

Diversos participants del campus en l’edició de l’any passat a Canillo.
Diversos participants del campus en l’edició de l’any passat a Canillo. | Maricel Blanch

La dissetena edició del Campus universitari de la llengua catalana arribarà a Andorra el proper dissabte. Segons van anunciar en la seva inauguració ahir a Girona, enguany compta amb la participació de 31 estudiants de 17 països diferents, provinents de Cuba, Alemanya, Sèrbia, els Estats Units o la Xina, entre d’altres. Els assistents rebran fins a 30 hores de classe de català al llarg de quinze dies i podran prendre part en diverses conferències i activitats culturals significatives.

Sobre solidaritat

Després de tractar multitud de temàtiques des que el campus es va crear l’any 2002, enguany gira al voltant de la relació de la societat i la seva capacitat solidària davant de situacions adverses. Per això, la primera part del campus, que es realitza a Girona, parlarà de l’exili republicà, mentre que la setmana que es desplaça a la Massana aprofundirà en la petjada que la Segona Guerra Mundial va deixar a Andorra. A més, coincidint amb l’Any Fabra, resseguirà l’exili del lingüista per la Catalunya del Nord i el llegat de la seva obra al Principat.

Les oportunitats que dona el campus són molt agraïdes per tots els participants i en destaquen la convivència dels estudiants amb parlants nadius de les diverses variants dialectals del català i la renovació del professorat, escollit per part de l’Institut Ramon Llull, entitat que va afegir-se l’any 2003, i per part del ministeri de Cultura, Joventut i Esports.

PUBLICITAT
PUBLICITAT