PUBLICITAT

Canillo

Pacte de Toledo a l’andorrana

Martí vol que un dels primers passos de la pròxima legislatura sigui un acord ampli entre totes les forces per assegurar les pensions

Uns jubilats asseguts a uns bancs del carrer.
Uns jubilats asseguts a uns bancs del carrer. | Maricel Blanch

«Al començament de  la pròxima legislatura, totes les forces s’haurien d’asseure i aconseguir un gran pacte al tomb de les negociacions sobre la reforma de les pensions a l’estil del Pacte de Toledo espanyol», va considerar Toni Martí. És a dir, Martí vol un pacte d’Estat que garanteixi, almenys sobre el paper, la viabilitat del sistema de pensions. I va assegurar que aquesta hauria de ser la «primera prioritat» del proper Govern que ell ja no dirigirà.


Així ho va expressar en una trobada amb mitjans ahir en la qual va repassar les principals fites de les dues legislatures com a cap de Govern i en la que va destacar el tema de les pensions com a clau. 


Martí va recordar que «el 2011 les reserves dels fons de pensió de la CASS eren de 791 milions d’euros i avui en dia sumen 1.247 milions». A més, va destacar que va ser el  seu primer Govern qui es va encarregar de «garantir per llei que tothom hagi d’assumir les seves responsabilitats respecte de les reserves de fons de pensions de la CASS». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT