PUBLICITAT

Andorra la Vella

El PS insisteix amb la laïcitat de l’escola andorrana

El grup força el debat en la sessió del Consell General de demà

Per El Periòdic

Els consellers del PS al Consell General.
Els consellers del PS al Consell General. | MARICEL BLANCH

Els consellers generals del PS portaran al ple del Consell General el debat sobre si els centres del sistema d’ensenyament andorrà han d’oferir de forma obligatòria l’ensenyament de religió catòlica. Des de la formació es defensa que no s’ha de fixar per llei aquesta obligatorietat i aquest era l’objectiu d’una de les 23 esmenes parcials presentades al projecte de llei d’ordenament del sistema educatiu andorrà, modificació que va ser rebutjada per la comissió d’educació.
Els parlamentaris socialdemòcrates han presentat una reserva d’esmena que faci que aquest punt s’hagi de discutir demà en la sessió de Consell General. Des de la formació es deixa clar en un comunicat, però, que la idea «no és debatre sobre una assignatura en concret sinó sobre si el model públic ha de ser laic, postura que es vol defensar durant el ple».
L’esmena presentada ara fa unes setmanes proposava la supressió de l’article 20 de la llei, que estipula que «durant l’ensenyament obligatori els centres han d’oferir l’ensenyament de la religió catòlica. Aquest ensenyament és opció voluntària per als alumnes». Des de la formació s’entén que aquesta assignatura «no pot ser una obligació imposada als centres» i que, en tot cas, s’hauria d’oferir fora de l’horari escolar. També es remarca que l’andorrana és «una escola laica» i, per tant, «no pot prioritzar (de forma obligatòria) cap tipus de religió ni ideologia». Per això, es considera que l’ensenyament de la religió catòlica «ha de ser realitzat fora de l’horari lectiu tot i que dins dels espais escolars», a la vegada que es demana «no menystenir la complicació que suposa aquesta disposició en l’organització i el funcionament dels diferents centres escolars».
L’esmena no va ser acceptada durant el treball legislatiu del text a la comissió d’educació. Per això, s’ ha presentat una reserva d’esmena que permetrà que aquest punt sigui debatut al ple.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT