PUBLICITAT

El pivot nord-americà Shayne Whittington és l’escollit

El MoraBanc Andorra prepara el seu retorn a la Lliga Endesa procedent del Zenit de Sant Petersburg

Per El Periòdic

Whittington lluita per la pilota aquesta temporada.
Whittington lluita per la pilota aquesta temporada. | Viktoriya Lamzina / BK Zenit

El MoraBanc segueix buscant reforços i prepara la tornada a l’ACB de Shayne Whittington, pivot de 26 anys i de 2,11 metres.

El club està molt interessat en ell i avui li ha fet una oferta. El jugador vindria del Zenit i no ocuparia plaça d’extracomunitari perquè ha jugat amb la selecció de Macedònia. A la temporada 2016-2017 va militar a l’Obradoiro, equip amb el qual va jugar 31 partits, xifra que va suposar 699 minuts de joc, és a dir, 23 minuts per matx. En aquest sentit, va anotar 363 punts, 11,7 punts per partit amb un màxim de 26 en un duel. En tirs de tres, en va intentar 85 i en va aconseguir 38, l’encert va ser del 44% i en va aconseguir de mitja, 1,2 per partit. Així mateix, en tirs de dos, en va intentar 186 i en va aconseguir 38, aquesta xifra suposa 3,3 punts de mitja per matx i un encert del 55%. En tirs lliures, va encertar el 74% dels tirs llançats, un total de 59. Per altra banda, va capturar un total de 172 rebots, 5,5 per partit, 1,7 d’ofensius i 3,8 de defensius. Va realitzar també 0,5 assistències per partit, a més de recuperar 0,7 pilotes i perdre’n 1,5. Va cometre 2,4 faltes i en va rebre 2,2. En total, la valoració va ser de 373 punts, 12 per partit.

Bona temporada a Rússia

 A la VTB League va jugar 18 partits que van suposar 16,57 minuts per partit en els que va aconseguir una mitja de 7,9 punts per partit. Va anotar 2,1 tirs de dos  dels 3,6 intentats, xifra que suposa un encert del 56,9 %. En tirs de tres, va anotar 0,7 punts per partit dels 2,2 intentats, xifra que va suposar un encert del 30%. En tirs lliures, va anotar 1,8 punts dels 2,3 intentats, un 78% d’encert. Va capturar 3,4 rebots per partit (1,4 ofensius i 1,9 defensius), a més de realitzar 0,6 assistències i aconseguir una valoració de 8,2 punts per matx.

El nom sona ara després que Pablo Aguilar s’hagi allunyat del conjunt tricolor, que havia mostrat la voluntat de portar-lo al Principat. En aquest sentit, amb aquest fitxatge, aconseguiria la seva sisena incorporació a l’equip després de Moussa Diagne, Rafa Luz, Dylan Ennis i Michele Vitali. L’equip, a més, compta amb Guille Colom, David Jelínek, David Walker, Beqa Burjanadze i Oliver Stevic.

Precisament, Vitali ja va parlar sobre el MoraBanc i va explicar que està «concentrat en el present» i que «l’objectiu és lluitar amb aquest club per fer-ho el millor possible». «Tinc la possibilitat de jugar a l’EuroCup i en un dels campionats més importants d’Europa com és l’ACB i de fer-ho un club que està en creixement com és el MoraBanc Andorra», manifestava. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT