PUBLICITAT

Toses

El tren de La Tor de Querol envesteix un ramat de vaques

Vuit animals, dos d’ells vedells, han resultat ferits i alguns d’aquests han mort

Per El Periòdic

Desallotjament del tren afectat a Toses.
Desallotjament del tren afectat a Toses. | Mossos d\'Esquadra

Un tren de la línia R3 de Renfe que feia el trajecte entre La Tor de Querol i l’Hospitalet de Llobregat ha atropellat un ramat de vaques al voltant de les 11:30 del matí a l’alçada del poble de Toses, gairebé una hora després d’iniciar el trajecte a la localitat francesa. L’impacte va ferir vuit vaques, dos d’elles vedells, de diversa consideració fins arribar a causar la mort d’alguns dels exemplars. 


Els 37 passatgers que transportava el comboi en aquell moment van resultar il·lesos però van haver de ser evacuats a un altre tren que els va traslladar fins a l’estació de Planoles. La línia es va tallar durant quatre hores perquè el cos d’una de les vaques va quedar atrapat sota el tren i els bombers van intervenir per rescatar-ne el cadàver. En les tasques de desallotjament dels passatgers i d’atenció al ramat ferit van participar els Mossos d’Esquadra, sis dotacions de Bombers, entre elles un equip d’emergència veterinària que va atendre el bestiar afectat i els Agents Rurals. 


La circulació de trens de la línia R3 va quedar restablerta poc abans de les 15:45 hores entre Ribes de Freser i Puigcerdà, segons va informar Renfe. A partir d’aquell moment, els trens van anar recuperant progressivament els horaris habituals, alterats per l’incident. Mentre la via va estar tallada, Renfe va habilitar un servei de trasllat per carretera entre les estacions de Ribes de Freser i Puigcerdà. L’atropellament es va produir a 300 metres de l’estació de Toses, un petit municipi del Ripollès que compta amb 168 habitants i cinc nuclis de població. 


La línia de Ripoll a Puigcerdà, l’avantpassat de l’actual R3 en aquest tram, va néixer amb la idea de comunicar amb la xarxa francesa. El primer tram de Ripoll a Ribes de Freser es va inaugurar el 1919 però la connexió amb França no va arribar fins al 1929 a l’estació de La Tor de Querol. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT