PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’acusada de robar a la joieria on treballava podrà evitar la presó

Haurà de pagar 100 euros al mes durant quatre anys i més de 85.000 euros a la propietària

Per Lara Ribas

Una vitrina amb diverses peces de joieria dins d’un establiment del sector.
Una vitrina amb diverses peces de joieria dins d’un establiment del sector. | El Periòdic

El Tribunal de Corts ahir va condemnar a tres anys de presó condicional l’exencarregada de Suïssa Joiers acusada de dos delictes majors de furt amb abús de confiança i d’apropiació indeguda per valor superior a 6.000 euros i d’un tercer de falsificació. Tot i així, la dona –resident al Principat des de fa dues dècades– podrà eludir la presó a canvi de pagar 100 euros al mes durant els propers quatre anys com a responsabilitat civil tal com havia especificat  en la seva petició l’acusació particular durant el judici celebrat a finals de maig. 

La pena de tres anys de presó condicional està subjecte al pagament d’una responsabilitat civil

La condemnada també haurà d’abonar com a responsabilitat civil a la propietària de la joieria un total de 91.413,83 d’euros, als quals caldrà descomptar els 4.800 euros que ja hagi pagat després dels quatre anys si s’acull a aquesta condició per evitar ingressar a la Comella. La xifra equival a la suma dels diners en efectiu que va sostreure de la botiga on portava vuit anys treballant i del valor de les diverses peces que va emportar-se durant el 2013.

Traïció descoberta

Tal com va demostrar-se durant la vista oral, des de la posició d’encarregada que ocupava en un dels establiments de Suïssa Joiers, la dona havia mostrat tractes de favor cap a algunes clientes especials sense tenir autorització de la propietària com estableix el «llibre vermell» on es recullen els protocols interns del negoci. A més, havia intervingut en la comptabilitat de la botiga per fer veure que els diners i les joies que robava seguien a l’establiment i el forat no es pogués detectar en el moment de fer els inventaris. 

Malgrat els intents de la condemnada perquè les seves accions passessin desapercebudes, la joieria va acabar adonant-se de la traïció en detectar un forat a la caixa del negoci quan ella es trobava en un viatge de feina a Rússia el novembre del 2013. De tota manera, l’acusada ja va reconèixer el robatori de diners en efectiu i de diverses joies en les declaracions que va fer a la Policia i al batlle instructor després de ser detinguda. I durant el judici va admetre que havia comès un error i es va mostrar del tot penedida.

PUBLICITAT
PUBLICITAT