PUBLICITAT

Andorra la Vella

Una ruta connectarà Sant Julià amb el parc natural de Sorteny

S’aprova la primera fase del pla sectorial d’infraestructures verdes

Per Meritxell Prat

Un tram del rec del Solà, que formarà part del camí.
Un tram del rec del Solà, que formarà part del camí. | El Periòdic

El consell de ministres va aprovar ahir la primera fase del Pla sectorial d’infraestructures verdes que tindrà una afectació de 25 quilòmetres de llargada i permetrà unir mitjançant un camí Sant Julià amb Sorteny. Tal com va explicar el director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, s’aprofitaran camins ja existents (alguns dels quals s’hauran d’adequar en alguns trams) i també s’hauran de fer trams nous per tal d’assegurar la continuïtat. Per aconseguir-ho el pla preveu la reserva d’espais i el seu condicionament per oferir-los als ciutadans, de manera que totes les parròquies hauran de preveure aquest fet en els plans urbanístics i recollir el traçat. La idea és que tan residents com els turistes puguin gaudir caminant de la natura que envolta Andorra, allunyats del trànsit rodat. «Descobrir el país de manera diferent a la vegada que es recuperen camins i indrets que històricament s’havien transitat amb assiduïtat», va destacar Rossell.


Aquesta primera fase tindrà una durada de quatre anys i s’ha previst una inversió anual de 500.000 euros. La prioritat al llarg de tot el camí serà pel vianant, però la bicicleta hi podrà circular i alguns vehicles de motor, com tractors, també podran utilitzar certs espais que actualment transiten. «El públic objectiu és el familiar i no per a l’excursionista d’alta muntanya, i per això la premissa és tenir un pendent suau al llarg de tot el recorregut», va detallar.


El projecte, que s’emmarca en l’Estratègia nacional del paisatge que el Govern va aprovar l’any 2011, permet millorar la connectivitat dels espais d’interès natural. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT