PUBLICITAT

Andorra la Vella

Condemna per entrar bitllets falsos al Principat

Corts també imposa una pena de presó per a dos acusats d’estafa informàtica

Per Lara Ribas

L'exterior de la Seu de la Justícia.
L'exterior de la Seu de la Justícia. | Maricel Blanch

L’home que estava acusat de falsificar i posar en circulació al Principat quatre bitllets de 100 euros va ser condemnat ahir a un any de presó ferma i a pagar una multa de 400 euros. El tribunal de primera instància va rebaixar la petició de la fiscalia, que sol·licitava sis mesos més de privació de la llibertat iuna sanció 200 euros superior, però va mantenir la presó ferma perquè l’acusat és reincident i ja està pres a la Comella per la seva implicació en altres causes. 

Durant el judici que va tenir lloc a finals de maig, el processat va declarar que havia obtingut aquells bitllets en un viatge realitzat a Espanya l’abril del 2016 per contraban però que desconeixia que fossin falsos. De tota manera, el tribunal de primera instància va atribuir poca validesa a aquella explicació després de veure els informes pericials que confirmaven que eren inautèntics i de constatar que dos dels bitllets confiscats ja havien estat comissats anteriorment a Andorra. 

Empresonament per estafa

Corts ahir també va condemnar els dos acusats d’haver comès un delicte d’estafa informàtica l’abril del 2014 quan treballaven com a gestors de cobraments a comissió. Tot i que un va rebre una pena de deu mesos de presó condicional i l’altre de quinze, tots dos havien obert un compte a Morabanc i es dedicaven a cobrar per transferència els diners de les compres que els clients andorrans feien a l’empresa que els havia contractat. Després, acudien al banc a treure la quantitat transferida per enviar-la a través de Western Union al destinatari que se’ls indiqués i es quedaven un 10% de l’import.  

D’aquesta manera, els dos condemnats van estafar tres societats del país que havien accedit a una còpia idèntica però falsa de la web de l’entitat bancària per fer alguna operació i als quals els havien robat les dades personals. Per això, un dels acusats també haurà d’abonar un total de 5.930 euros a dos dels perjudicats en concepte de responsabilitat civil.

PUBLICITAT
PUBLICITAT