PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El TS manté la suspensió de la mútua i Escaldes recorrerà al TC

Marín insisteix que cal aclarir si la llei és constitucional o no

Per Meritxell Prat

Infants durant la ballada d'aquest migdia.
Infants durant la ballada d'aquest migdia. | MARICEL BLANCH

El Tribunal Superior s’ha pronunciat aquesta setmana sobre el recurs que va presentar el Comú d’Escaldes després de la sentència del mateix tribunal que els obligava a anul·lar la mútua dels agents de circulació. I segons ha explicat la cònsol major, Trini Marín, manté la mateixa postura. És a dir: el comú ha aplicat bé la llei, però com que el TC va concloure que s’havien vulnerat determinats drets calia suspendre la mútua. Un atzucac, en definitiva. Davant d’aquesta situació el comú portarà la qüestió al Constitucional. «El Superior es manté en la mateixa posició i ara el comú anirà al TC. Són ells els qui han de dir si la llei és constitucional o no i per tant, aquest serà el següent pas», ha afirmat la cònsol. Mentrestant, i aplicant la mesura cautelar concedida pel TS durant sis mesos, la mútua segueix vigent. 


«Sempre ens han dit que hem aplicat bé l’article, però ens fan treure la mútua. En canvi no s’ha parlat de si cal canviar l’article 36 o com es podria solucionar la qüestió», ha apuntat. Així doncs ha insistit que «respecto molt la llei, però si hi ha un dubte dins d’un article, anem a arreglar-ho».


Sobre la carta que van fer arribar al Consell General per mirar de forçar un canvi legislatiu, Marín ha explicat que per ara no han rebut resposta.

Funcionament del cos 

D’altra banda i en relació a la incorporació d’un director extern al cos per mirar de millorar el clima laboral, la cònsol ha indicat que ha parlat amb tots els agents i que la situació està més calmada. En aquest sentit ha destacat que tots els urbans fan la seva feina «molt bé» i que la corporació els posa tots els mitjans perquè puguin fer bona feina.

Obres 

Marín també ha parlat dels dos projectes d’obres més importants que els queden pel final del mandat com són la separativa d’aigües a l’avinguda Fiter i Rossell i el pàrquing Escalé. Quant a la separativa confien que es pugui acabar a mitjans del 2019, mentre que el pàrquing no es podrà fer abans del final del mandat. Amb tot, esperen que es pugui fer, com a mínim, l’adequació del terreny. 

Ball de santa anna especial pels 40 anys

Coincidint amb la festivitat de Santa Anna, la festa major d’Escaldesha viscut una de les jornades més esperades i enguany una mica més especial pels 40 anys de la parròquia: el ball de Santa Anna. Com sempre, les autoritats també hi han participat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT