PUBLICITAT

Andorra la Vella

Aprovat per assentiment l’intercanvi automàtic amb 95 jurisdiccions

Sis països emetran informació per a Andorra però no en rebran

El ministre de Finances, Jordi Cinca, en una sessió del Consell General.
El ministre de Finances, Jordi Cinca, en una sessió del Consell General. | Maricel Blanch

La modificació de la llei d’intercanvi automàtic d’informació en matèria fiscal que farà realitat la col·laboració amb 95 jurisdiccions de tot el món l’any 2020 i en compliment del calendari preestablert, segons va explicar el ministre de Finances, Jordi Cinca. En un any i mig, Andorra intercanviarà informació amb «tots els països de la Unió Europea i els països amb més pes econòmic i polític del planeta que formen el G20, així com amb les places financeres més significatives en l’àmbit internacional», va explicar Cinca, qui va detallar que es dona «la situació atípica que sis països emetran informació per a Andorra però no en rebran» bé perquè no la volen, bé perquè necessiten «introduir certs ajustos». 

Des de l’oposició, el conseller UL+ILM, Carles Naudi, va retreure que l’intercanvi automàtic d’informació fiscal provoca que no es declarin els habitatges que pertanyen als estrangers i això fa que s’agreugi el problema del lloguer al país. Una situació que Cinca va dir que seria «encara pitjor» si no s’haguessin fet les reformes fiscals. 

De la seva banda, el conseller progressista Víctor Naudi va criticar la col·laboració d’Andorra amb governs amb un «dubtós respecte pels drets humans, segons Amnistia Internacional».

PUBLICITAT
PUBLICITAT