L’Skyrace Comapedrosa vol seguir al cel

La cursa compta amb Jornet com a cap de cartell i es consolida com una de les millors del món

Per Miquel López-Egea

L’equip organitzador de l’SkyRace Comapedrosa a Arinsal, ahir.
L’equip organitzador de l’SkyRace Comapedrosa a Arinsal, ahir. | Maricel Blanch

L’Skyrace Comapedrosa comptarà amb la presència dels millors corredors del món de curses de muntanya i amb quasi 700 participants, a més de Kilian Jornet com a cap de cartell. «On ell va, la prova guanya un plus», va afirmar ahir el director de la cursa Albert Balcells.

El total de corredors serà de 654, 554 nois i 100 noies de 27 nacionalitats, i a més de Jornet, hi participaran Jonathan Albon, Petter Engdahl, Pere Aurell, Pascal Egli, Finlay Wild, Marc Pinsach, Miguel Caballero i Òscar Casal. Marc Casal, per la seva banda, és dubte i avui farà pública la seva decisió, en funció de la seva visita al fisioterapeuta. La cursa no només puntua per les Skyrunner World Series, sinó que té un bonus race del 50%.

En categoria femenina, hi participarà el top cinc femení del món amb corredores com Laura Orgué, Sheila Avilés, Emelire Forsberg, Holly Page, Ragna Debats, Oihana Azkorbebeitia, Laia Canes, Eli Gordón o Sanna i Lina L’Kott Helander.

En aquest sentit, en la seva presentació prèvia, l’organització va explicar que té la continuïtat garantida per dos anys més i que l’any 2020, amb el canvi de format, se’ls ha ofert formar part del top quatre de curses amb més valor. Aquest fet garantiria la participació de totes les estrelles d’aquest esport. En aquest sentit, Balcells va recordar que van rebre 135 peticions per participar del top 150 de corredors mundials, «fet que supera curses com la Zegama».

David Baró, cònsol major de La Massana, va explicar que és molt important aquesta prova a l’estiu i que «seguim apostant per aquest parc natural». Per la seva banda, el president de la Federació Andorrana de Muntanyisme, Jaume Esteve, va destacar que és una «ocasió magnífica perquè els nostres corredors estiguin a la primera línia».

Carlo Ferrari, director tècnic de la Federació Andorrana de Muntanyisme, va explicar que el recorregut té les característiques que més demana una sky.: «Se surt d’un poble on es veu el cim i té molt tram d’alta muntanya».

Així mateix, Òscar Casal va explicar que sent motivat per jugar a casa i que vol seguir en la zona de privilegi de la classificació general. En aquest sentit, el seu germà vol assistir i, si no fos a Andorra, «no hi aniria segur». «Vol córrer perquè és la cursa per la qual ens preparem tota la temporada i té ganes que surti una bona carrera, manifestava Casal.

A part de l’Skyrace Comapedrosa, es disputaran dures curses paral·leles, la SkyRace Arinsal, de 15 quilòmetres i amb un desnivell de 1.415 metres i la Catalonia Kids Cup, la versió infantil de la cursa que es disputarà en tres circuits diferents, pensants segons la categoria.