PUBLICITAT

Marc Casal correrà l'Skyrace Comapedrosa

Sortirà "a donar-ho tot" tot i les molèsties que arrossega

Per El Periòdic

Marc Casal corre l’Skyrace Comapedrosa, l’any passat.
Marc Casal corre l’Skyrace Comapedrosa, l’any passat. | SkyRace Comapedrosa

Finalment, Marc Casal prendrà la sortida de l’Skyrace Comapedrosa, prova de les Skyrunner World series que es disputarà diumenge a Andorra juntament amb corredors com Kilian Jornet, el seu germà Òscar Casal, Jonathan Albon, Petter Engdahl, Pere Aurell, Pascal Egli, Finlay Wild, Marc Pinsach, Miguel Caballero, Laura Orgué, Sheila Avilés, Emelie Forsberg, Holly Page, Ragna Debats, Oihana Azkorbebeitia, Laia Canes, Eli Gordón o Sanna i Lina L’Kott Helander. La prova té un bonus race del 50% i hi participaran prop de 700 persones.

«Segueixo amb el procés de recuperació però em van dir que el de les costelles era un procés lent que durarà entre tres i sis mesos. Pel que fa al peu, segueixo amb el lligament trencat i l’os del dit del peu fissurat, però vaig fent magnetoteràpia per anar millorant», va explicar ahir el corredor. «M’hi passo les hores que puc per anar recuperant-me», destacava. «Intentaré córrer a veure com va i si veig que la cosa no va bé, pararé. El que està clar és que correré, sortiré i intentaré fer-ho el millor possible i, com he dit, si les coses no pinten bé, ho deixaré», manifestava.

«El problema més greu serà la baixada, si veig que a la primera el peu no m’aguanta i que per culpa d’això em puc perdre el que em queda de temporada, doncs pararé. Espero que la fisioterapeuta em faci un bon embenat per estar allà el diumenge», assenyalava. «La idea és anar a donar-ho tot», assegurava. 

És una cursa on els corredors s’hauran d’enfrontar a 21 quilòmetres per muntanya amb quasi 2.300 metres de desnivell positiu. El primer tram de la cursa és asfaltat, arriba al camí que portarà als corredors al Coll de les Cases, a 1.958 metres. És un camí molt dret que transcorre per una zona molt boscosa. A partir d’aquest punt, es trobaran amb un tram de carena amb molta alçada i poca vegetació, fins a arribar al Pic de les Fonts, a 2.748 metres. Serà en aquest punt on es baixarà fins al Pla de l’Estany. A partir d’aquest punt, comença una preciosa pujada, un autèntic mur endiablat de 1.000 metres de desnivell positiu en uns dos quilòmetres de distància sense camí marcat que du fins al Cim del Comapedrosa, a 2.942 metres.

En aquest punt, arriba el moment decisiu de la carrera en el qual s’ha de tenir molt bones cames per afrontar-lo. És més dur que la pujada. La baixada és pel camí tradicional passant per l’Estany Negre i el refugi del Comapedrosa fins a arribar a la meta, de nou a Arinsal.

Paral·lelament a la cursa se celebrarà l’SkyRace Arinsal, de 1.414 metres de desnivell positiu en un recorregut de 15 quilòmetres. En aquesta prova hi participen 131 corredors de 10 nacionalitats. Però altra banda, també se celebra la Catalonia Kids Cup, la versió infantil de la prova. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT