PUBLICITAT

Madrid

Lamela dona a Besolí 24 hores per pagar 73,3 milions

En cas de no fer-ho li embargarà els béns fins cobrir aquesta quantitat

Per El Periòdic

Amics i familiars esperen l'arribada de Besolí a Brians 2, dimecres.
Amics i familiars esperen l'arribada de Besolí a Brians 2, dimecres. | EL PERIÒDIC

La magistrada de l’Audiència Nacional Carmen Lamela va acordar ahir obrir judici oral contra l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell, la seva dona, el seu soci Joan Besolí i tres persones més, implicades en el presumpte blanqueig de 20 milions d’euros de la Confederació Brasilera de Futbol, el conegut com a cas Rimet. Lamela, a més, va imposar fiances milionàries als implicats per cobrir possibles indemnitzacions.


Així, la magistrada fixa va fixar una fiança de 73,3 milions per a Besolí,  i de 53,3 milions al seu cunyat i presumpte testaferro, Pedro Andrés Ramos. D’altra banda, va demanar a Rosell 78,6 milions d’euros de fiança i 66,6 milions per a l’esposa de l’expresident, Marta Pineda. Lamela els donava 24 hores per dipositar els diners i, en cas de no fer-ho, els embargarà els béns fins a cobrir aquestes quantitats. 

Presó

La instructora del cas va decidir també mantenir els implicats en presó preventiva (hi són des del maig de l’any passat) i va assenyalar que serà la Sala Penal l’encarregada de jutjar-los. Rosell i Besolí van arribar dimecres al centre penitenciari català de Brians 2 des d’on van ser traslladats des de Soto del Real, a Madrid. 


En l’aute d’obertura del judici anuncia que envia al banc dels acusats els sis investigats en l’operació Rimet per un delicte continuat de blanqueig de capitals i delicte d’organització criminal. Rosell i els cinc encausats més haurien, presumptament, desviat fons de comissions irregulars cobrades a la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) per drets d’imatge i organització de partits. La magistrada els acusa d’haver blanquejat 20 milions d’euros de la CBF desviats pel seu expresident, Ricardo Teixeira, que està sent investigat als Estats Units.

Peticions 

La Fiscalia ja ha sol·licitat per a Rosell 11 anys de presó i 59 milions d’euros de multa, mentre que en el cas de l’exconseller de finances de Sant Julià demana 10 anys de presó i 55 milions de multa. Pel que fa als altres encausats, el ciutadà libanès amic de Rosell, Shahe Ohanneissian, s’enfronta a una petició de 7 anys de presó i multa de 40 milions, mentre que els altres dos presumptes testaferros, Ramos i Josep Colomer, la fiscalia els demana 8 i 6 anys de presó, respectivament.


A l’escrit la fiscal afirma que els acusats,  «al-menys des de l’any 2006, van formar una estructura estable, reforçada pels vincles d’amistat i parentesc, dedicada al rentat de capitals a gran escala» dirigida per Rosell, que era qui distribuïa els rols dins de l’organització.


Els encausats, afegeix, facilitaven a l’organització «les seves relacions personals i professionals, els seus coneixements sobre operativa bancària, la creació i l’ús de denominacions socials dels que eren titulars», per «permetre a altres la realització de determinades operacions que tenien com a finalitat incorporar al tràfic legal els beneficis obtinguts en activitats penalment rellevants comeses a qualsevol lloc del món». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT