PUBLICITAT

Andorra la Vella

Bonet proposa una regulació per a les professions sanitàries

La consellera assegura que esdevindria un estalvi per a la CASS

Per Meritxell Prat

La consellera Sílvia Bonet.
La consellera Sílvia Bonet. | MARICEL BLANCH

La consellera independent Sílvia Bonet ha entrat avui una proposició de llei per regular les professions sanitàries, una vella reivindicació del sector. Segons Bonet, amb la posada en marxa de la reforma sanitària, cal «dotar de les màximes competències» els professionals sanitaris amb la voluntat d’aconseguir un major treball en equip i un estalvi econòmic. I és que la proposició de Bonet busca que cada professional pugui desplegar al màxim els seus coneixements i per tant, no sempre seria necessari passar primer pel metge de capçalera per ser derivat. 


La consellera va posar com a exemple els professionals de la infermeria. «Si et fas una ferida, un infermer te la pot curar, però ara, prèviament, cal anar al metge perquè et faci la recepta. D’aquesta manera ja no caldria», va assegurar, afegint que així es reduirien els actes mèdics i «estic convençuda que comportaria un estalvi per a la seguretat social».


La consellera independent va poder entrar el text gràcies a la signatura dels consellers d’UL-ILM, Carine Montaner i Josep Majoral. En la proposició s’hi inclouen quatre dels nou col·legis reconeguts (logopèdia, fisioteràpia, podologia i infermeria), però va deixar clar que no hi haurà problema per incorporar la resta en el període d’esmenes.


Tot i el calendari ajustat, considera que es podrà tirar endavant abans d’acabar la legislatura. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT