PUBLICITAT

La Antigua

Descarrega parla de funció pública a Guatemala

La Conferència Iberoamèricana debat sobre l’administració

Per El Periòdic

La ministra Descarrega en la conferència.
La ministra Descarrega en la conferència. | SFGA

La ministra de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, acompanyada de la coordinadora del departament de Funció Pública, Elisabeth Almarcha, participa en la 18a Conferència iberoamericana de ministres d’Administració Pública i Reforma de l’Administració que té lloc a La Antigua (Guatemala), segons va informar el Govern.


Dijous va tenir lloc la sessió inaugural, que va comptar amb la presència i la participació del president constitucional de la República de Guatemala, Jimmy Morales; la ministra d’Afers Exteriors de Guatemala, Sandra Jovel; el president del Consejo Directivo del Instituto Nacional de Administración Pública de Guatemala, Alberto Raül Scavarelli; el secretari general del Centro Latinoamericano de Administración para el Desarrollo, Francisco Javier Velázquez, i el director del Instituto Nacional de Administración Pública de Guatemala, Marco Tulio.

Reforma de l’administració  

En aquesta sessió, els ministres iberoamericans van intercanviar opinions sobre la reforma de l’administració pública iberoamericana per afrontar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.
L’objectiu 16 de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides estableix que s’ha de configurar un nou marc de governança pública i una arquitectura renovada estatal que garanteixi la promoció de les societats pacífiques i inclusives pel desenvolupament sostenible, facilitar l’accés a la justícia per a tots i crear institucions eficaces, responsables i inclusives.


Per assolir aquest objectiu és indispensable una gestió pública eficaç, responsable, inclusiva i participativa que garanteixi la construcció de societats més pròsperes, equitatives i justes. Això implica una major interacció entre l’Estat i la societat amb governs que rendeixin comptes als ciutadans, promoguin espais de participació ciutadana efectiva i col·laborin per avançar en la implementació de noves tecnologies a l’administració pública.


Alhora, els ministres van posar de relleu la necessitat de continuar avançant en el desplegament de la Carta Iberoamericana del Gobierno Abierto aprovada el 2016. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT