PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els cinc recurrents volen que s’impugni el concurs

Barrière, Bomosa i Genting també presenten un recurs administratiu

Per El Periòdic

Xavier Bardina anuncia el guanyador del concurs, a finals de juny.
Xavier Bardina anuncia el guanyador del concurs, a finals de juny. | Maricel Blanch

El grup francès Barrière, Bomosa i Genting avui abans de les 15 hores també van presentar un recurs administratiu contra la resolució del concurs per optar a la llicència del casino. D’aquesta manera, van sumar-se a Cirsa i Cierco-Partouche, que ho havien fet ahir, i ja són cinc els competidors que s’oposen obertament a l’adjudicació que va recaure en el grup 100% andorrà Jocs SA. Finalment, però, ho han fet de forma separada i no conjuntament com s’havia anunciat en un inici perquè cadascú al·lega els seus propis motius.

Tot i que des de les diferents empreses no van voler donar massa detalls del contingut d’aquest recurs, tot sembla indicar que les apel·lacions estan centrades en els criteris i els processos per a l’avaluació de les diferents propostes presentades. En aquest sentit, cal recordar que ara fa tot just dues setmanes els principals operadors que s’havien presentat al concurs van emetre un comunicat conjunt en què denunciaven «greus irregularitats» en el procediment d’adjudicació. 

Tot i al·legar motius individuals, els operadors demanen que es constitueixi una nova mesa de valoració

Malgrat les especificitats, segons fonts consultades, els cinc recurrents coincidirien a demanar en primera instància o de manera subsidiària la impugnació del concurs com a mesura cautelar perquè entenen que si es prossegueix amb el procés definitiu de l’adjudicació podria comportar certs perjudicis per als operadors que n’han quedat exclosos. També volen que es convoqui de nou el concurs i es constitueixi una altra mesa de valoració perquè torni a puntuar els nou criteris que recull el plec de bases. 

La presentació d’un recurs administratiu és la via prèvia perquè els concursants puguin acudir després a la via judicial. Des del Govern, però, van posar de relleu que els recursos s’han de passar al gabinet jurídic i que, per tant, al tancament del termini previst per a la seva presentació, encara no havien pogut informar de la xifra exacta rebuda.

El grup PVG va confirmar que finalment havia decidit no recórrer la resolució, de la mateixa manera que el rus Mercury i el francès Raineau, que va indicar que no volia fer cap mena de manifestació al respecte. L’adjudicació, anunciada a finals del mes de junwy, va recaure en el grup Jocs SA, que té previst construir un nou edifici en un terreny del carrer Prat de la Creu.

PUBLICITAT
PUBLICITAT