PUBLICITAT

Andorra la Vella

El PS vol saber què ha costat el fallit The Cloud

Vol tenir també aquells costos que no hagin estat assumits directament per la societat pública sinó per altres entitats

Per El Periòdic

El solar que ocupava abans Andorra Telecom.
El solar que ocupava abans Andorra Telecom. | Maricel Blanch

La consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS), Rosa Gili, ha tramitat una demanda d’informació mitjançant la qual vol que se li trameti una àmplia documentació sobre el projecte de l’edifici The Cloud, ara suspès per Andorra Telecom. Des de la formació, es vol tenir dades per poder analitzar tot el que ha passat amb aquesta iniciativa i, en especial, es vol saber quants diners públics s’hi han destinat fins ara i, també, quina despesa futura està ja compromesa i, per tant, s’haurà d’afrontar malgrat que l’edifici finalment no es construeixi.

En l’escrit tramitat aquesta setmana a Sindictura, la parlamentària escaldenca demana, en primer lloc, la “relació de tota la despesa feta fins ara vinculada al projecte de construcció de l’edifici The Cloud des del seu inici”, petició que inclou, entre altres les vinculades al concurs de disseny de l’edifici, els honoraris del despatx d’arquitectura o la demolició de l’antiga caserna de bombers i de l’antiga seu d’Andorra Telecom. De fet, es vol tenir també aquells costos que no hagin estat assumits directament per la societat pública sinó per altres entitats, com ara el mateix Govern o el Comú d’Andorra la Vella.

Gili, en segon terme, sol·licita que se li trameti la “relació de tota la despesa que encara no s’hagi realitzat però que estigui compromesa en virtut dels acords per a la construcció ara suspesa de The Cloud”. En aquest cas, també vol que s’inclogui aquells costos que hagin estat assumits per entitats públiques com el comú o el Govern.

En tercer lloc, la consellera general vol tenir accés a “tota la documentació del concurs per a la construcció de l’edifici ara declarat desert, incloent el plec de bases, les ofertes presentades per les constructores que hi van participar i els informes d’adjudicació, així com els informes i estudis demanats per a la seva realització”. Una alta petició de la parlamentària fa referència a “tots els estudis i informes sobre el projecte constructiu, en especial els que fan referència a les previsions de cost, en mans d’Andorra Telecom o de la propietat delegada”. Per últim, Gili reclama “tots els estudis de viabilitat econòmica i els plans de negoci que s’hagin realitzat per comprovar la rendibilitat de la inversió en l’edifici The Cloud”.

La parlamentària socialdemòcrata ha explicat que “volem tenir tota la informació lligada a les despeses que hi ha hagut fins ara” però, a la vegada, remarcant que “cal saber també quines són les que poden quedar pendents, perquè entenem que segurament hi havia compromisos ja lligats”. A més, ha posat en relleu que “sempre parlem de diners públics i, per tant, és una informació important”.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT