PUBLICITAT

Admiraal guanya a Repka i es proclama campió en solitari

L’holandès es col·loca amb set punts i mig després de vèncer al seu rival

Per El Periòdic

Miguoel Admiraal recull el trofeu de campió.
Miguoel Admiraal recull el trofeu de campió. | Escacs Andorra

El mestre internacional holandès Miguoel Admiraales s'ha proclamat campió de la 36a edició de l’Open Internacional d’Escacs d’Andorra després de vèncer al gran mestre eslovac Christopher Repka, acabant amb set punts i mig i per tant, proclamant-se guanyador en solitari del torneig.

Just abans de començar la ronda aquest matí, Admiraal ja havia complert el seu objectiu esportiu, la norma de gran mestre, i per tant ha pogut centrar-se en la lluita per a la primera plaça del campionat. El seu rival, amb les peces negres, ha plantejat la defensa Siciliana, concretament la Najdorf, una de les variants més agressives.

Les blanques han triat per combatre-la la variant del fianquet, una línia amb fama de sòlida, però perillosa si no es coneix bé. Amb l’objectiu de complicar la posició, les negres han sacrificat el peó de d6, però el càlcul no ha estat del tot precís i les blanques l'han pogut capturar per a poc a poc, anar consolidant el seu avantatge i acabar guanyant la partida un cop controlades totes les amenaces tàctiques del rival.

En el segon lloc de la classificació han finalitzat empatats quatre jugadors, els grans mestres Lagarde, Postny, Del Rio i Demuth La partida en el primer tauler entre els grans mestres Fedorchuk i Lagarde ha resultatdecisiva perquè el francès podia empatar en el primer lloc. En tercera posició hem trobat fins a vuit jugadors empatats amb sis punts i mig: Fedorchuk, Arizmendi, Kunin, Fluvià, Ruiz, Mayhebaver, Pena i Smith.

Els millors andorrans, amb cinc punts i mig, han estat Robert Alomà i Raül Garcia, que després d’acabar en taules a la darrera ronda, han finalitzat en 22è i 30è lloc respectivament. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT