PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Los Brincos, 50 anys de carrera a disposició de la nit ‘revival’

Ahir a la nit, la mítica banda dels anys 60 va actuar per primera vegada al Principat

Per El Periòdic

Miguel Morales, de Los Brincos, i el conseller de Finances i Administració de Sant Julià de Lòria.
Miguel Morales, de Los Brincos, i el conseller de Finances i Administració de Sant Julià de Lòria. | ANA / P.R.

La banda Los Brincos, fundada a Madrid l’any 1964, va portar ahir a la nit a la festa major laurediana grans èxits com Un sorbito de champagne, Tú me dijiste adiós o Lola. El ja tradicional diumenge revival de Sant Julià de Lòria va reunir diverses generacions davant l’escenari a mitjanit per recordar els 50 anys de vida de la formació. Miguel Morales, actual líder de la banda, va voler deixar clar en una trobada amb mitjans del país abans de pujar a l’escenari que els èxits recollits són fruit de «la feina feta pels fundadors i gràcies als pares i avis que ens han escoltat sempre».
Els Beatles espanyols o la millor banda dels anys 60, així són recordats Los Brincos, el grup que va encapçalar la nit revival del diumenge de festa major de Sant Julià de Lòria. La banda, pionera del pop espanyol, va arribar a la parròquia laurediana enmig de la seva gira per celebrar els 50 anys de vida i després de la baixa d’última hora del rei de la cançó de l’estiu, Georgie Dann, per motius de salut. 

Primícia

El d’ahir a la nit va ser el primer cop que la mítica formació musical va actuar en territori andorrà i ho va fer per recordar hits que han sobreviscut al pas del temps. «És una nit molt especial per a diferents generacions de la parròquia perquè podran recordar o redescobrir els grans èxits del grup que perduren en el temps i que auguren que encara tindran molta més trajectòria», va assenyalar el conseller de Finances i Administració del comú de Sant Julià de Lòria, Joan Gómez. 

Relleu intern

Miguel Morales, actual líder del grup i germà d’Antonio Morales Junior, un dels membres fundadors que va morir el 2014, va voler destacar la feina feta pels quatre músics que van crear el grup. «Encara recordo que amb 14 anys els sentia assajar al garatge de casa i ja tenia clar que triomfarien, per això quan el 1967 em van proposar d’unir-m’hi, no ho vaig dubtar», rememora Morales. 
Alhora, també va voler agrair a totes les persones que els han escoltat durant tants anys: «És gràcies als pares i avis que ens han seguit, que som aquí en aquest moment i encara se’ns coneix».

El secret

Per a Morales, la clau de volta per poder aguantar tants anys sobre els escenaris i no només sobreviure a diferents generacions, sinó unir-les sota un mateix so, és el fet d’haver pensat des del principi en una marca. «Vam ser el primer grup a començar a compondre cançons en castellà. Alhora vam tenir molt presents i cuidades les harmonies vocals. Van existir grups com Mocedades, Secretos o El Consorcio, que també van encaminar-s’hi, però hem sobreviscut als anys i actualment la majoria de formacions no investiguen en aquesta direcció», va explicar Morales.

Expectació

La Plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria es va vestir de gala a mitjanit per rebre una de les bandes de música que més gent han marcat en el panorama espanyol. «Esperem que el públic recordi aquelles cançons amb nosaltres i puguem brindar per una nit màgica», va concloure Morales abans de fer broma en què potser ara s’hauria de brindar amb un glopet de cava, en lloc de xampany, informa l’ANA. 

Nit de Guateque

L’arribada de Los Brincos a la nit revival va estar precedida de les versions del grup Guateque que van servir per escalfar motors a gran velocitat i encetar l’ambientació que acompanyaria durant tota la nit i matinada perquè el mateix grup també va tornar a agafar el testimoni de Los Brincos i va pujar a l’escenari fins a altes hores de la matinada. 
Amb un repertori de repàs a Los Sirex, The Beatles, Los Mustang, la Creedence Clearwater Revival, Fórmula V i The Rolling Stones, entre d’altres, no van deixar indiferent ni quiet a ningú, sense importar la data de naixement. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT