Jové triomfa amb autoritat i s’imposa a Jud i Betard

Guanya en la primera edició d’aquesta competició amb ‘slots’ al Campionat del Món

Xavier Jové s’imposa a Areches.
Xavier Jové s’imposa a Areches. | XTerra Graveman

El triatleta andorrà Xavier Jové es va proclamar aquesta cap de setmana campió del Xterra Graveman, competició que consta de 2,2 quilòmetres de natació, de 60 quilòmetres de bicicleta de muntanya amb 2.400 metres de desnivell positiu i de 18 quilòmetres de cursa de muntanya amb un desnivell positiu de 1.000 metres.

En aquest sentit, la població d’Areches, situada als Alps Francesos, acollia la primera edició d’aquesta competició amb slots als Campionats del Món que se celebren a Hawaii. L’andorrà va aconseguir la magnífica gesta amb un temps de 6.18,46. La millor noia va ser Sarah Merminod, que va completar el  recorregut amb un temps de 8.55,59.

Jové va perdre posicions a la sortida i va sortir de l’aigua en 13a posició però va fer una gran remuntada amb bici i va arribar primer, a cinc minuts del segon. En el sector de la cursa de muntanya, encara va aconseguir més avantatge sobre el suís Samuel Jud, que va ser segon amb un temps de 6.36,35, quasi 20 minuts més que Jové, i sobre el francès Christophe Betard, que va fer un crono de 6.47,04.