PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Educació preveu engegar un màster d’infermeria en dos anys

El Col·legi d’Infermers planteja impulsar la formació a l’UdA amb una universitat estrangera

Estudiants i professionals sanitaris durant el Dia Internacional de la Infermeria, a la Universitat d’Andorra, fa dos mesos.
Estudiants i professionals sanitaris durant el Dia Internacional de la Infermeria, a la Universitat d’Andorra, fa dos mesos. | MARICEL BLANCH

El Ministeri d’Educació preveu posar en marxa un màster en infermeria d’aquí a dos anys. Així ho va assegurar el president del Col·legi d’Infermers, David Cusidó, a aquest rotatiu. Integrants de l’entitat es van reunir a finals de la setmana passada amb representants del ministeri per exposar les demandes del col·lectiu sanitari en l’àmbit formatiu. «Aproximadament un 70% dels graduats en infermeria acaben cursant un màster», va subratllar Cusidó, que considera que la proporció és prou alta com perquè el Govern impulsi un màster propi a la Universitat d’Andorra (UdA). 

Tot i que el Govern es va mostrar favorable a la creació d’aquesta nova formació al país, encara hi ha molt a fer. El següent pas a prendre és estudiar i decidir quina fórmula escollir perquè el màster sigui una realitat i, a més, pugui perdurar en el temps. «S’ha de pensar de quina manera podem garantir que cada any hi hagi la màxima demanda d’alumnes», va apuntar Cusidó. Al parer del col·legi, caldria impulsar el màster juntament amb una altra universitat. «El que volem no és un màster per a dos o tres anys, sinó que tingui continuïtat i s’hi puguin matricular un gran nombre d’estudiants», va destacar Cusidó. 

La Universitat Rovira i Virigli

Per a Cusidó, el centre ideal per coordinar el repte seria la Universitat Rovira i Virgili (URV), de Tarragona. «Té un gran renom en l’àmbit de la investigació. És la que té les millors eines i els millors professionals del sector», va afegir Cusidó, que assegura que la possibilitat d’especialitzar-se al Principat, en comptes d’haver de marxar a l’estranger per formar-se, permetria que augmentés el nombre de doctorats al país. 

«Durant aquest any haurem de contactar amb els centres per veure quin està disposat a col·laborar amb Andorra», va explicar el president del Col·legi d’Infermers. Cusidó no descarta cap universitat catalana i, de fet, menciona la Universitat de Barcelona, que es troba en el top 100 del món i és una de les preferides dels estudiants d’infermeria d’Andorra. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT