PUBLICITAT

Inversió per arribar al top 30

Verdú es recupera correctament i disposarà d’una estructura única amb el subcampió del món Richard

Per Miquel López-Egea

El tècnic de la FAE, Carles Visa,presenta els equips nacionals amb el vocal de la federació, Jordi Argemí, i el seu nou membre, Nico Rimbert, ahir.
El tècnic de la FAE, Carles Visa,presenta els equips nacionals amb el vocal de la federació, Jordi Argemí, i el seu nou membre, Nico Rimbert, ahir. | Maricel Blanch

El director tècnic de la Federació Andorrana d’Esquí, Carles Visa, va presentar ahir la composició dels equips d’esquí alpí, d’esquí de fons, d’estil lliure i de surf de neu per a la temporada 2018-2019. L’objectiu per aquesta temporada serà assolir el top 30 en esquí alpí masculí i femení i buscar un lloc per a les Finals de la Copa del Món de Grandvalira. «El perseguim, ens hi volem posicionar i ser-hi de manera consolidada, pensar a estar més endavant ja és una altra pel·lícula», comentava Visa.

En aquest sentit, a l’equip nacional masculí d’esquí alpí, hi haurà un grup elit i un grup de formació. El primer tindrà tres programes, segons disciplina, nivell i objectius i el segon quedarà com a un programa segons el treball formatiu previst. En aquest sentit, el canvi més important és  que Joan Verdú disposarà d’una estructura única amb el prestigiós esquiador subcampió del món Cyprien Richard com a entrenador i Toño Gongora com a service que l’acompanyaran durant tot l’any. «Verdú està a un nivell superior a la resta de companys i si es pretén entrar al top 30 de la Copa del Món, cal que entreni amb gent del seu mateix nivell i en idèntiques condicions que les que es trobarà durant tot el període competitiu. La mobilitat d’una petita estructura i que suposa un gran esforç com la que proposem per a Verdú ens donarà molta flexibilitat a l’hora de poder entrenar amb els grans equips», va explicar Visa. «Això ens permetrà entrenar amb les grans nacions», afegia. Així mateix, va considerar que Richard «ha tingut experiència dins el circuit i ens pot aportar molt, el coneixem, és un bon perfil i una persona molt coneguda». A més, Verdú «comença a estar bé» de la lesió i al setembre ja podrà tocar neu «si té l’alta mèdica».

Aposta per l’elit

Per altra banda, Àxel Esteve, Àlex Rius i Xavi Salvadores disputaran la Copa d’Europa tècnica i tindran a Max Tissot com a entrenador i a Nico Belcredi com a service. Respecte al programa de velocitat, l’equip estarà compost per Marc Oliveras, Matías Vargas i Kevin Courrieu. Simon Bastelica serà l’entrenador, Romain Buttard, el service i Rob Davis, el preparador físic.
A més a més, Xavier Bellsolà entrenarà el grup de formació. Les noves incorporacions a l’equip són Ty Acosta, Robert Ferrari i Roger Bartumeu, a més de Joaquim Rodríguez, Bartumeu Gabriel, Xavier Cornella i Albert Torres. Josh Alayrach, per la seva banda, deixa la Federació.

Gutiérrez, el mateix objectiu

L’equip nacional femení d’esquí alpí estarà configurat per tres grups diferents. El primer serà el de Mireia Gutiérrez, que competirà en la Copa del Món d’eslàlom i també buscarà entrar dins del top 30 mundial. El segon serà el de velocitat, que participarà en la Copa d’Europa i puntualment en la Copa del Món i estarà format per Carmina Pallas, Cande Moreno i Sissi Hinterreitner. Precisament aquesta darrera esquiadora s’incorpora amb l’objectiu de recuperar a curt termini el nivell perdut per la lesió. El tercer serà el de formació i estarà compost per Zoe Ramírez, Xènia Rodríguez i com a novetats, Jessica Nuñez i Carla Mijares. Realitzaran el circuit FIS. Pel que fa a novetats, Roger Vidosa serà el responsable del grup i s’encarregarà de la preparació física de totes les corredores, a més de seguir entrenant la Mimi. A més, Dejan Poljansek arriba per a dirigir el grup de velocitat, Pablo Vallina estarà com a service dels dos primers grups i Yago Antes serà l’entrenador del grup de formació.

Continuïtat

La FAE vol donar continuïtat a la mateixa estructura i al funcionament iniciat l’any passat en esquí de fons. Joan Erola entrenarà a Irineu Esteve, que participarà en la Copa del Món i OPA. Guillem Cairat en serà el service i el fisioterapeuta. Per altra banda, Laura Orgué entrenarà a Carola Vila que participarà en OPA júnior.

Surf de neu, des de França

Lluis Marín realitzarà la integració total amb els equips de França de surf de neu de manera que tota la part física i mèdica es realitzarà des d’allà. Aquest fet «dona resposta a la demanda francesa sobre la necessitat d’assumir el control de tot el treball d’aquest atleta». Per tant, Marín haurà de passar més temps fora de casa, ja que les sessions tècniques i físiques es realitzaran el centre d’alt rendiment d’Albertville. Kevin Struck en serà el seu entrenador. Marín seguirà al grup de la Copa del Món de la federació francesa i Maeve Estevez s’incorporarà a la tardor al grup de la Copa d’Europa de la federació francesa. Xavier Rolland en serà el seu entrenador.

Segueix l’aposta

En quant a l’equip nacional d’estil lliure, la FAE fitxa a Eric Uriguen com a preparador físic, acompanyarà al grup durant tot l’any i farà la planificació i execució de la programació física de tots els corredors. L’equip entrena amb la selecció espanyola d’aquesta modalitat. «Aquesta figura aporta una millora evident en la preparació dels nostres esportistes i una millora important en el funcionament d’aquesta estructura», explicava Visa. El grup estarà format per Carles Aguareles i Pau Rabassa, a més dels espanyols Thinaut Magnin i Javi Liso. Els objectius seran la Copa d’Europa i del Món i estaran a les ordres de Josep Gil.

PUBLICITAT
PUBLICITAT