PUBLICITAT

Andorra la Vella

El cicle Ritmes proposa un «mosaic» musical «refrescant»

La plaça de la Rotonda acull nou concerts de primer nivell en ple eix comercial

Yadira Ferrer a dalt de l’escenari.
Yadira Ferrer a dalt de l’escenari. | El Periódico

Es tracta d’un «mosaic refrescant i apropiat per aquestes dates», així va definir Josep Maria Escribano, l’assessor cultural del Comú d’Andorra la Vella que ha enginyat la tercera edició del cicle Ritmes, la proposta musical que ocuparà la plaça de la Rotonda els dimarts i dijous del mes d’agost, sempre a les 19:30 hores. Un mosaic perquè hi passaran diferents estils i refrescant perquè la intenció és fer canviar el ritme del pas dels vianants i convertir-lo en ball: «L’objectiu d’aquesta edició és que la gent balli, gaudeixi i el carrer tingui ambient. No es tracta d’un concert seriós», va explicar la consellera de Promoció Turística i Comercial, Mònica Codina. 

Més nivell

Escribano va destacar que encara que es tracta d’un cicle «popular, sense pretensions, pensat per la gent que està fent compres i això s’omple com un ou», el nivell d’aquesta tercera edició segueix pujant i ho va exemplificar assenyalant que alguns dels artistes que actuaran a la Rotonda també ho han fet en un escenari més ortodox en el marc de La Temporada de la capital. 

Interactivitat

Una bona mostra d’aquesta implicació dansaire que busca l’organització per part del públic la trobarem a la primera actuació, aquest mateix dijous. Excepcionalment començarà a les 20.00 hores perquè la resta del cicle ho farà puntualment a les 19.30 hores. L’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella farà un espectacle de 25 minuts i després impartirà un taller per tots els que vulguin aprendre els passos bàsics aprofitant la coincidència amb la festa major de la capital, de manera que els alumnes tindran més oportunitats de practicar els progressos durant els mateixos dies. 

Cap al Carib

Com la festa major, les havaneres també fan estiu i el 7 d’agost arribaran a l’eix comercial de la mà de Els Cremats que, a més, ens portaran encara més sons de l’illa caribenya com els sons cubans i les cançons de taverna. Sense canviar de país d’orígens musicals, el dia 9 Yadira Ferrer i el seu quartet oferiran un seguit de peces de jazz llatí molt recomanables. «Recrea el món cubà passat pel sedàs del jazz i el swing», va detallar Escribano. 

Al mediterrani

Tornant a la riba del Mediterrani, el 14 d’agost, Toni Carlo canta a Serrat, perquè li agrada tant aquest cantautor que l’havia de cantar. El flamenc farà una incursió a la rotonda el 16 d’agost, «però no el més pur i dur», va advertir Escribano, sinó un de «revisat i impregnat del món del jazz i el swing», va afegir. Escribano també va alertar del molt probable homenatge als creadors de West Side Story en el centenari del seu naixement, així que alerta.  

Creuem l’atlàntic

Tornem a canviar de continent perquè els Fair Play, que són molt d’aquí, ens portaran a un gran, que és molt dels Estats Units, ni més ni menys que les versions d’èxit d’Stevie Wonder el dia 21. Tampoc fallaran els Mariachi Mestizo, el següent dijous, «perquè la gent ens els demana», segons Codina. 

Més viatges

Els Soweto ens porten música negra i jamaicana amb inspiració sud-africana el 28 d’agost i per tancar el cicle: els elegants The Absolute Bellinis el dia 30. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT