PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mor el periodista i primer director d’El Periòdic, Josep Anton Rosell

Va ser el cap de gabinet de la delegació del govern espanyol a Catalunya

Per El Periòdic

El periodista Josep Anton Rosell durant un acte al 2007.
El periodista Josep Anton Rosell durant un acte al 2007. | TONY LARA

El periodista i primer director d’EL PERIÒDIC, Josep Anton Rosell, ha mort avui a Tarragona als 79 anys. Nascut a Lleida el 1938, Rosell va ser un home sempre molt vinculat al periodisme i a la comunicació, treballant i col·laborant en diversos mitjans catalans i andorrans. El 1997, el periodista va arribar a Andorra amb el repte de fundar i dirigir aquest rotatiu, que va liderar durant 12 anys, fins a la seva jubilació, l’any 2010. Prèviament també havia fundat el Diari de Lleida, dirigit el rotatiu La Mañana durant cinc anys (1979 i 1984) i va presidir l’Associació de Premsa i la de Ràdio i Televisió de la mateixa regió. Al país, també va col·laborar amb Ràdio i Televisió d’Andorra presentant i dirigint programes com Interiors i Identitats, pel qual va guanyar el premi Tristaina el 2012.


Rosell també va estar estretament lligat amb la política, sent cap del gabinet de comunicació de la delegació del govern espanyol a Catalunya i havent d’afrontar-se a la gestió de moments històrics i complicats del país veí com ara l’atemptat a la caserna de la guàrdia civil a Vic, el del supermercat Hipercor o ocupant-se del protocol i la premsa durant les Olimpíades de Barcelona. 


L’actual director d’EL PERIÒDIC, Joan Ramon Baiges, recorda Rosell com un home de convicció que «va arribar per deixar petjada i per fer-se amb tot». Remarca que va ser una persona amb «una llarga trajectòria, no només periodística, sinó també política, que va tenir una vida molt intensa, com poques persones han pogut tenir perquè va viure moments històrics des del front de batalla. Des de la transició, l’arribada de la democràcia a Espanya, fins a fets destacats com les Olimpíades i d’altres tan tràgics com els atemptats a la caserna de Vic, d’Hipercor i el 23F com a responsable de premsa de la delegació del govern espanyol». En el mateix sentit, explica que la seva arribada al Principat també va estar envoltada d’un moment històric per al país, ja que feia pocs anys que els andorrans havien aprovat la Constitució i, per tant, «Andorra tenia una democràcia molt jove». «Va venir per fundar EL PERIÒDIC, un mitjà que està a la vista que encara persisteix i que, per tant, deixa clar que ha deixat un llegat».

Mostres de condol

La notícia va provocar la reacció de diverses personalitats polítiques i socials del país, així com de companys de professió de Rosell. Les xarxes socials es van omplir de comentaris, records i ànims a la família. L’Associació de Professionals de la Comunicació d’Andorra es va sumar a les mostres de condol a través d’un comunicat a la seva pàgina web, mentre que personalitats polítiques del país com Esteve Vidal, va recordar la vàlua professional de Rosell, o companys periodistes com Marisol Fuentes o Noemí Rodríguez, en destacaven la importància de les seves vivències. A més de l’actual director d’aquest mitjà, també altres persones que van compartir els primers anys de vida d’EL PERIÒDIC amb ell com el fotoperiodista Tony Lara van dedicar unes línies al periodista. A més, RTVA va reemetre ahir a la nit una entrevista de Rosell al primer cap de Govern d’Andorra, Òscar Ribas, al programa Interiors, com a homenatge. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT