PUBLICITAT

Canillo

La tanca i la senyalització del Roc de les Bruixes, per decidir

Josep Mandicó: «Estem mirant si s’acaba tancant o protegint»

Un pi creix enmig del Roc de les Bruixes.
Un pi creix enmig del Roc de les Bruixes. | Meritxell Prat

El sistema de protecció pel jaciment de gravats rupestres del Roc de les Bruixes encara està per decidir, segons va explicar ahir el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó. Després que la ministra de Cultura, Olga Gelabert, anunciés a la sessió del Consell General del 14 de juny que el roc «se senyalitzarà i s’assegurarà perquè s’hi pugui arribar sense malmetre’l», ahir Mandicó va indicar que «de senyalització, en principi, no hi haurà». En canvi, el cònsol va explicar: «El que sí que estem fent conjuntament amb Govern és buscar quin sistema podem posar per protegir-lo [...]del desgast i dels actes vandàlics». 

La tanca, en l’aire

La instal·lació d’un tancat encara no s’ha decidit, segons el que es desprèn de les paraules de Mandicó: «Estem mirant si s’acaba tancant o si s’acaba protegint. Tenim diverses opcions i el Govern ho està acabant d’estudiar però ho anem consensuant conjuntament. El cònsol major de Canillo va explicar que no s’han basat en cap altre jaciment a l’hora d’avaluar les opcions «perquè tots tenen les seves particularitats» i que s’està pensant en el millor model possible per al Roc de les Bruixes. «Busquem una cosa que quan arribis allà el puguis veure bé, sense que permeti els actes vandàlics. Ja que tenim un bé patrimonial realment important que es pot visitar, doncs que es visiti», va considerar. Amb la sensibilitat manifestada per Mandicó, en principi, un tancat integral com el de la Balma de la Margineda quedaria descartat. 

El pi

Els elements de la natura també poden afectar el Roc de les Bruixes com és el cas d’un pi que creix en una de les terrasses del jaciment i que està fent més gran una de les esquerdes naturals de la roca. «Ens estem encarregant conjuntament amb el Govern. L’estem estudiant però no podem tallar el cicle de la natura. Hem d’intentar protegir el roc però fer segons quines coses no tindria sentit», va considerar Mandicó que va recordar que «ara mateix s’està fent tot un estudi per veure la millor manera de protegir tot aquest entorn. 

Temporada alta


De moment, el Roc de les Bruixes seguirà com fins ara durant el mes de màxima afluència turística a la parròquia, segons Mandicó, l’agost. «Segurament fins al setembre ja no hi farem cap intervenció», va reconèixer el cònsol major de Canillo. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT