PUBLICITAT

Canillo

Mandicó nega que el canvi de calendari laboral sigui per la plataforma

«Modificar una llei per una cosa puntual no té sentit», diu el cònsol

Operaris treballant a la plataforma, ahir.
Operaris treballant a la plataforma, ahir. | Maricel Blanch

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va negar ahir que la modificació de la llei aprovada pel Govern que permet treballar els dies festius tingui res a veure amb les obres de construcció de la plataforma esquiable de Soldeu i que aquesta pugui beneficiar els terminis de finalització de l’obra. El Govern va posar com a exemple aquesta construcció per a justificar la modificació del calendari laboral en una resposta escrita a la consellera general del PS, Rosa Gili, que va demanar detalls de la motivació del canvi. 


«La plataforma és una cosa puntual, modificar una llei o un reglament per una cosa puntual no té massa sentit. Això és molt més ampli que per a la plataforma», va assegurar Mandicó. A més, va afegir: «És cert que per a la plataforma si necessitem treballar, fem treballar i en alguns casos alguns dies [festius] s’ha hagut de fer». Però, el cònsol va explicar que els permisos per a aquestes circumstàncies s’havien tramitat de la manera que calia abans de la modificació de la llei, és a dir, amb una sol·licitud prèvia al Ministeri de l’Interior: «S’han fet sempre les demandes de permisos pertinents i sempre  se’ns ha autoritzat per poder treballar [...] perquè, si no, no haguéssim arribat a la data». 

Bon ritme

Mandicó va confirmar el bon ritme de la construcció de la plataforma esquiable: «Arribarem a temps, encara que és difícil dir-ho del cert perquè qualsevol imprevist et pot fer endarrerir». 

Grandvalira

D’altra banda, i després que dilluns el cap de Govern, Toni Martí, augurés una solució a la dissolució de Grandvalira, Mandicó «va coincidir» amb el desig de Martí i va assegurar que, «com diem des de fa un any i mig, estem  disposats a fer tots els esforços necessaris perquè es mantingui la marca i el forfet únic». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT