PUBLICITAT

Canillo

Mandicó nega que el canvi de calendari laboral sigui per la plataforma

«Modificar una llei per una cosa puntual no té sentit», diu el cònsol

Per Mireia Aguilar

Operaris treballant a la plataforma, ahir.
Operaris treballant a la plataforma, ahir. | Maricel Blanch

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va negar ahir que la modificació de la llei aprovada pel Govern que permet treballar els dies festius tingui res a veure amb les obres de construcció de la plataforma esquiable de Soldeu i que aquesta pugui beneficiar els terminis de finalització de l’obra. El Govern va posar com a exemple aquesta construcció per a justificar la modificació del calendari laboral en una resposta escrita a la consellera general del PS, Rosa Gili, que va demanar detalls de la motivació del canvi. 


«La plataforma és una cosa puntual, modificar una llei o un reglament per una cosa puntual no té massa sentit. Això és molt més ampli que per a la plataforma», va assegurar Mandicó. A més, va afegir: «És cert que per a la plataforma si necessitem treballar, fem treballar i en alguns casos alguns dies [festius] s’ha hagut de fer». Però, el cònsol va explicar que els permisos per a aquestes circumstàncies s’havien tramitat de la manera que calia abans de la modificació de la llei, és a dir, amb una sol·licitud prèvia al Ministeri de l’Interior: «S’han fet sempre les demandes de permisos pertinents i sempre  se’ns ha autoritzat per poder treballar [...] perquè, si no, no haguéssim arribat a la data». 

Bon ritme

Mandicó va confirmar el bon ritme de la construcció de la plataforma esquiable: «Arribarem a temps, encara que és difícil dir-ho del cert perquè qualsevol imprevist et pot fer endarrerir». 

Grandvalira

D’altra banda, i després que dilluns el cap de Govern, Toni Martí, augurés una solució a la dissolució de Grandvalira, Mandicó «va coincidir» amb el desig de Martí i va assegurar que, «com diem des de fa un any i mig, estem  disposats a fer tots els esforços necessaris perquè es mantingui la marca i el forfet únic». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT