PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La Seu ja té l’ADN d’un 12,5% dels gossos censats

El primer mes de la campanya es tanca amb 187 extraccions

Per El Periòdic

Senyalització de defecacions en un parc de la Seu.
Senyalització de defecacions en un parc de la Seu. | RàdioSeu

La campanya d’identificació genètica dels gossos de la Seu d’Urgell ha realitzat 187 extraccions de sang a gossos del municipi en un mes. Aquesta xifra representa que més d’un 12,5% dels gossos censats ja han passat pel veterinari per donar a conèixer el seu ADN.


L’Ajuntament de la Seu va iniciar la campanya d’identificació el passat 2 de juliol amb l’objectiu de poder localitzar de manera precisa la minoria de propietaris incívics que no recullen les defecacions de les seves mascotes. Ara mateix se n’està fent la primera fase. Fins al 31 de desembre, els amos poden fer el registre d’ADN del seu gos de manera gratuïta, mentre que a partir de l’1 de gener de 2019 el cost de l’extracció anirà a càrrec del propietari mateix.


Aquesta campanya també servirà per disposar d’una base de dades actualitzada del Registre Censals d’Animals de Companyia del municipi. Des del consistori subratllen que, a més a més, l’acció està servint també per donar de baixa moltes mascotes que constaven encara a la base de dades i que actualment ja no estan vives o bé resideixen en un altre municipi.


La segona fase de la campanya s’iniciarà a l’abril. A partir d’aquell moment es realitzarà la recollida de mostres de femtes dels gossos i se sancionarà els propietaris incívics que deixin les defecacions a la via pública i en els parcs i jardins de la ciutat, informa RàdioSeu.


La nova ordenança municipal de tinença i protecció dels animals preveu que els propietaris de gossos tenen l’obligació de facilitat l’ADN a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, i que en cas contrari podran ser sancionats. Pel que fa a les sancions, l’ordenança recull tres tipus d’infraccions: les lleus (de 60 a 300 euros); les greus (de 500 a 1.000 euros) i les molt greus (de 1.000 a 2.000 euros). 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT