PUBLICITAT

Andorra la Vella

La CASS pagarà les baixes de la mútua dels funcionaris

El canvi afecta a l’Administració general i de Justícia

Per El Periòdic

Jordi Cinca en la roda de premsa d’ahir.
Jordi Cinca en la roda de premsa d’ahir. | SFGA

El Govern va aprovar ahir el decret de modificació del reglament de funcionament de la mútua dels empleats de l’Administració general i de l’Administració de Justícia. Segons es va detallar des de l’Executiu, els canvis permeten adaptar el text del 2009 a diversos procediments com la regulació del pagament de la retenció de l’IRPF, l’aportació al pla de pensions, i a la normativa vigent de la CASS relativa al pagament de les baixes. 


D’aquesta manera, la CASS serà qui abonarà directament a l’assegurat el pagament de les baixes dels membres de la mútua, atenent-se així als preceptes de la Llei de la Seguretat Social. Tal com es va informar, la mútua practicarà, en base a la prestació econòmica satisfeta per ella, tant la retenció que correspongui en l’aplicació de la normativa reguladora de l’IRPF com la deducció corresponent a l’aportació al pla de pensions efectuada pel mateix beneficiari de la prestació.

Càrrecs  

El Govern també va aprovar ahir l’ordre ministerial per la qual es fa pública l’elecció de la presidenta i la secretària de la comissió de la mútua. El 28 de maig passat els membres de l’ens van escollir Yolanda Font com a presidenta i Maria Teresa Mora com a secretària.


L’Executiu destaca que amb el desenvolupament reglamentari s’aconsegueix una gestió eficaç i eficient de les aportacions per assolir l’equilibri financer. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT