PUBLICITAT

Andorra La Vella

El Govern dona el plàcet d’ambaixador a Àngel Ros

Cinca considera que és una «persona propera que coneix bé Andorra»

Per El Periòdic

L’actual alcalde de Lleida, Àngel Ros.
L’actual alcalde de Lleida, Àngel Ros. | ACN

El Govern va confirmar ahir l’aprovació del plàcet d’ambaixador d’Espanya a Andorra de l’actual alcalde de Lleida, Àngel Ros. El ministre portaveu, Jordi Cinca, va qualificar Ros de «veí de proximitat» i de «persona propera que coneix bé la nostra realitat» en tots els àmbits, la qual cosa podria ajudar a donar impuls a temes rellevants per al Principat com l’aeroport de la Seu. Amb l’arribada de Ros a l’Ambaixada, Cinca espera seguir mantenint les «excel·lents relacions» que s’han tingut amb Espanya durant l’estada de Manuel Montobbio, a qui va donar les gràcies per la feina feta des que es va instal·lar al Principat l’any 2014.

Preguntat per si el nomenament del nou ambaixador ajudarà a aclarir el capítol andorrà relacionat amb el cas Pujol, el ministre va dir «estar segur» que les investigacions avançaran «sense posar en perill les relacions» diplomàtiques entre ambdós països. «Nosaltres només esperarem un tracte coherent d’un veí amb el que volem mantenir unes relacions privilegiades», va dir. 

 

14 anys de paer en cap

El nou càrrec de Ros, però, no serà oficial fins divendres que ve, quan està previst que sigui nomenat al Consell de Ministres espanyol. Ros fa catorze anys que és alcalde de Lleida. Va assumir el càrrec el gener de 2004, en substitució d’Antoni Siurana, que havia estat nomenat conseller d’Agricultura. Àngel Ros va revalidar l’alcaldia el 2007, el 2011 i el 2015; els dos primers anys amb majoria absoluta. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT