PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Competir virtualment

El futur rocòdrom serà pioner al Principat en incorporar una paret d’escalada amb rerefons digital

Per Lara Ribas

Una recreació del nou rocòdrom que construirà el comú escaldenc al Centre social i recreatiu de Fiter i Rossell.
Una recreació del nou rocòdrom que construirà el comú escaldenc al Centre social i recreatiu de Fiter i Rossell. | Comú d\'Escaldes-Engordany

«Una de les parets tindrà un rerefons digital i s’il·luminarà amb leds per marcar les preses del programa que l’usuari hagi seleccionat a través d’una aplicació mòbil», va explicar Àlex Reolid, el responsable de l’escola d’escalada del rocòdrom d’Escaldes-Engordany, tot destacant una de les principals novetats amb què comptarà el nou equipament del comú escaldenc i que el convertirà en pioner al país quan entri en funcionament a partir de l’octubre. «L’objectiu és crear un centre d’escalada modern adaptat a tot tipus de públic i nivell», va destacar el conseller d’Esports, Jordi Vilanova, durant la presentació ahir de l’espai que ha d’acollir la futura instal·lació. 

Ubicada en una de les plantes subterrànies del Centre social i recreatiu de Fiter i Rossell –propietat de la corporació escaldenca–, la nova sala té un total de 170 metres i es distribuirà en tres espais diferents: una zona d’escalada amb corda, una altra de bulder i una darrera específica per a l’entrenament. «Aquest equipament dona resposta als problemes de goteres que teníem al rocòdrom de Caldea, que eren una molèstia constant per als usuaris», va recordar Vilanova. De fet, en el nou espai l’aigua passarà a ser un aliat, ja que el soroll llunyà del riu aportarà una melodia relaxant, i també una temperatura agradable, als escaladors que facin ús de les instal·lacions, fins a un màxim de 40 a la vegada. 

La instal·lació perdrà alçada però serà més gran i permetrà acollir fins a 40 escaladors a la vegada

Tal com van posar de relleu durant la presentació, el futur rocòdrom guanyarà en capacitat respecte a l’actual malgrat perdre uns metres d’alçada. Les parets d’escalada seran d’un màxim de 6,5 metres d’alçada però el responsable de l’escola va considerar que «no és molt greu perquè la diferència no és significativa i a més per poder entrenar i començar a fer els primers passos en aquest món ja està prou bé». El rocòdrom estarà adaptat a tots els nivells, des de la iniciació fins a la dificultat 7c, i la zona de bulder permetrà fer llargues travesses perquè estarà connectat de punta a punta.

La prova del Circuit d’Andorra està assegurada i en un futur podria celebrar altres campionats

En realitat, compleix amb els requisits per poder acollir tot tipus de campionats. Ara per ara només hi ha prevista la prova del Circuit d’Andora d’Escalada Esportiva, que es podria celebrar el proper 20 d’octubre, malgrat que encara no està confirmat. «El tema de les certificacions ja estava inclòs en el plec de bases per poder acollir, si no és l’any que ve d’aquí dos o tres, campionats de nivell», va avançar el conseller d’Esports. De tota manera, el nou rocòdrom sí que permetrà dur a terme competicions virtuals. Amb el plafó digital que s’instal·larà, els usuaris que es descarreguin l’aplicació MoonBoard podran seleccionar el programa d’escalada que vulguin i registrar el seu resultat per comparar-lo amb el d’altres usuaris d’arreu del món que també l’hagin provat. «D’aquesta manera, escaladors dels EUA, Austràlia o altres llocs podran estar competint al mateix temps», va explicar Reolid tot il·lusionat. El futur rocòdrom, que requereix d’una inversió de fins a 80.000 euros, començarà a construir-se el proper 10 de setembre i està previst que s’acabi en unes dues o tres setmanes. També incorporarà altres novetats com un espai per practicar el ràpel o tècniques de rescat de muntanya.

PUBLICITAT
PUBLICITAT