PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ocupació hotelera cau un 11% durant el mes de juliol

La UHA ho atribueix a la situació actual dels mercats internacionals

Per El Periòdic

Un grup de turistes amb maletes
Un grup de turistes amb maletes | EL PERIÒDIC

La tendència de creixement que des de l’any 2013 ha tingut l’ocupació hotelera a Andorra, d’acord amb les dades recollides per l’ocupació hotelera (UHA) aquest mes de juliol s’ha vist frenada, suposant una davallada de l’ocupació en un 11,17%, tancant l’ocupació del mes de juliol amb un 58%, enfront del 65,29% del juliol de l’any passat.

Pel que fa als preus d’aquest mes de juliol, respecte al mateix període de l’any 2017 hi ha hagut un augment d’un 6,05%. Un 43% dels establiments han augmentat el preu mitjà de venda, enfront un 37% d’establiments que confirmen que l’han disminuït, i un 20% han mantingut el mateix preu.

Pel que fa a la facturació total absoluta d’aquest mes de juliol, les vendes han disminuït en un 4,37%. Un 55% dels establiments asseguren que l’han baixat, enfront d’un 29% que l’han augmentat i la resta l’han mantingut.


Factor extern

Des de la UHA atribueixen aquest descens en l’ocupació a la situació actual dels mercats internacionals, ja que el calendari d’esdeveniments del mes de juliol ha estat «molt correcte», amb grans esdeveniments com el Cirque du Soleil, i d’altres esportius de gran importància com l’Ultra Trail o la SpartanRace, que han portat pràcticament el mateix nombre de turistes que en anys anteriors. Per tant, des de la UHA creuen que «aquesta davallada ha estat duta a terme per un factor extern a l’oferta nacional». 

Fins ara, al devallada més forta es va produir el mes d’abril, quan es va registrar un 14,78% d’ocupació menys que en el mateix període que el 2017. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT