PUBLICITAT

Andorra la Vella

Marsol confirma un estalvi a Meritxell per la «gestió estricta»

La cònsol assegura que només s’han fet les intervencions realment «necessàries»

Per Meritxell Prat

Vianants passegen per l’avinguda Meritxell, fa unes setmanes.
Vianants passegen per l’avinguda Meritxell, fa unes setmanes. | MARICEL BLANCH

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va confirmar que finalment es produirà un estalvi respecte el cost previst en les obres de l’avinguda Meritxell. Això no obstant, Marsol, va indicar que encara no podia quantificar-lo perquè aquest detall no el tindran fins que «no arribin les últimes certificacions, que les tindrem al setembre». La reducció de la despesa la va atribuir a «la gestió estricta que ha fet el comú a l’hora de valorar què era necessari canviar i què no», va afirmar com a resposta a les preguntes de la premsa després de la sessió de consell de comú que es va celebrar ahir a la tarda.
D’aquesta manera va matisar les paraules de l’enginyer encarregat del projecte, Jordi Llovera, que en declaracions a ATV va afirmar que la rebaixa seria del voltant d’un milió d’euros a causa d’algunes variacions que s’havien fet en el projecte. «És veritat que el comú ha fet un gran esforç perquè ens quedem per sota del pressupost perquè realment s’han de vigilar molt aquests diners», va remarcar.

Alguns dels canvis 

Així, sobre els motius de la reducció dels costos, va citar alguns dels canvis que han permès assolir-lo. «Els fanals s’han aprofitat tots. Al plec de bases es preveia comprar-ne de nous, però al final no ho hem fet perquè amb els tractaments que se’ls ha fet no ha sigut necessari», va detallar, tot afegint que un altre de les coses que no hi haurà serà el gravat que havia de reproduir un terra de llambordes a la part alta de l’avinguda, just a la zona de davant de Pyrenées i que havia d’ajudar, també, a que els vehicles reduïssin la velocitat. També s’ha reduït el cablejat que hi havia previst inicialment. «Amb els tècnics vam considerar que amb menys cables es podia passar sobradament», va explicar Marsol, que alhora va indicar que també hi haurà menys bancs dels previstos perquè alguns «no eren necessaris».


La cònsol, però, també va advertir que en veure que hi havia cert estalvi es va decidir «ampliar la pavimentació a alguna zona que no estava prevista, com la de davant de The Cloud». Així, va explicar que tot i que aquell espai no formava part del projecte, perquè s’havia previst arranjar-lo un cop es desenvolupés l’edifici projectat per Andorra Telecom, «vam veure que quedaria estrany i vam decidir fer-ho». És per això que va manifestar que «per un costat hi ha una disminució però per un altre hi ha un increment». Amb tot va assegurar que «al final hi haurà una disminució global, però ara no puc dir a quant ascendeix». Una circumstància que va dir que «és positiva i que cal celebrar».
 

Inauguració 

Justament avui mateix la corporació farà la inauguració de l’avinguda, complint així amb els quatre mesos de termini que s’havien anunciat per fer les obres. Per celebrar-ho a les 20.00 hores hi haurà un espectacle itinerant. 

Intervenció per evitar filtracions a la piscina

El ple de comú d’Andorra la Vella va aprovar ahir per unanimitat la proposta d’una transferència de crèdit de 220.000 euros per fer front als treballs d’impermeabilització de la piscina exterior del centre esportiu dels Serradells. Al mateix temps també es va aprovar la proposta de concurs nacional per adjudicar les obres. La intervenció s’emmarca en el conjunt de reformes que s’estan fent al centre esportiu per corregir les nombroses deficiències que presentava després de més de 20 anys de funcionament. El cònsol menor, Marc Pons, va detallar que es retirarà el paviment actual, s’impermeabilitzarà i es posarà un revestiment ceràmic a la piscina. Els treballs començaran tan bon punt acabi la temporada d’estiu amb la voluntat que l’estiu del 2019 estigui a punt per tornar a obrir puntualment.


Marsol de la seva banda va recordar que s’havien detectat filtracions de la piscina cap al pàrquing i ara es vol intervenir perquè no es malmeti més l’edifici, i menys «després de fer totes les obres que estem fent». I és que va recordar que «el comú està fent molts, molts esforços econòmics per posar els Serradells al dia», després d’anys de «falta de manteniment». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT